GGD introduceert infographic met praktische corona-informatie voor kwetsbare ouderen

De huidige coronasituatie brengt bij kwetsbare ouderen veel vragen en zorgen met zich mee.  Veel vragen leven bij deze groep als: “Hoe houd ik me aan de basisregels, kan ik mijn (klein)kinderen ontvangen, mag ik boodschappen doen?”

GGD Kennemerland heeft daarom speciaal voor kwetsbare ouderen een infographic opgesteld waarbij illustraties in combinatie met korte tekstblokjes relevante informatie op een overzichtelijke manier weergeven. U vindt deze hieronder.

Verhuizing teststraat Haarlem


De teststraat in Haarlem krijgt een nieuwe locatie. Vanaf 5 november kunnen mensen voor een test terecht op Conradweg 40. De testcapaciteit blijft hetzelfde. Vanwege de aanstaande winter is gekozen voor een binnenlocatie die ook bestemd is tegen najaarsstormen.

Teststraat Haarlemmermeer breidt flink uit / speciaal teststation voor opleiden nieuwe medewerkers

Nu de tweede golf een feit is neemt de vraag naar testcapaciteit nog steeds enorm toe. Daarom verhoogt de GGD Kennemerland in samenwerking met het Rode Kruis de capaciteit van de teststraat in de EXPO hallen in Vijfhuizen. Het aantal teststations is uitgebreid van vier naar zeven. In de nieuwe teststraat Haarlemmermeer konden afgelopen week 1100 mensen per dag getest worden. Inmiddels zijn dit al 1620 tests. Op deze locatie is ook een teststation ingericht speciaal voor het opleiden van medewerkers. Onder begeleiding van een arts en een verpleegkundige worden nieuwe testers hier ingewerkt.

Bron en beeld: GGD Kennemerland.

Reageer op dit artikel
Tags van dit artikel
Meer van Redactie Pluswijzer

Hermitage Amsterdam verwacht vijf miljoenste bezoeker op 15 augustus

Op donderdag 15 augustus verwacht de Hermitage Amsterdam de vijf miljoenste bezoeker...
Lees meer