Gezond Natuur Wandelen zoekt nieuwe vrijwilligers

Gezond Natuur Wandelen slaat aan. Het concept is eenvoudig: elke week een uur samen wandelen door mooie gebieden. In Alkmaar, Heerhugowaard en Langedijk wordt nu wekelijks op twee locaties gewandeld, in Bergen op drie, in Castricum en Heiloo op één. Het is enkele jaren geleden in Noord-Holland ontstaan en er lopen nu duizenden mensen mee in vier provincies. Vanwege het succes zijn er nieuwe vrijwilligers nodig.

Het doel van Gezond Natuur Wandelen is om met mensen, die om wat voor reden dan ook wat minder bewegen, een keer per week een wandeling te maken van maximaal een uur, vanaf een vaste locatie, op een vast tijdstip en in een rustig tempo. Behalve het positieve effect op de gezondheid is het natuurlijk vooral ook heel erg gezellig. Na afloop is er gelegenheid voor het gezamenlijk drinken van een kopje koffie. Gezond Natuur Wandelen is op zoek naar begeleiders om de vrijwilligersploeg te versterken.

Wilt u het enthousiasme voor de natuur of het wandelen overbrengen op anderen en een keer per week (of per maand) een wandelgroep begeleiden? Opgeven kan bij Johan Stuart, j.stuart@landschapnoordholland.nl of 088-0064476. Per wandeling zijn er twee begeleiders. Nieuwe vrijwilligers krijgen een gratis dagcursus van de wandelbond (KWBN) en een EHBO-cursus aangeboden. Meer informatie is op www.gezondnatuurwandelen.nl te vinden. (Foto: Ronald van Zon)

Reageer op dit artikel
Meer van Redactie Pluswijzer

Meer ruimte voor planten, dieren en groen vrijwilligerswerk dankzij Betrekken bij Groen Fonds

Mensen betrekken bij de natuur is het belangrijkste doel van het Betrekken...
Lees meer