Gezellige decembermaand bij Huis van Hilde

De laatste maand van het jaar is aangebroken. Ook bij Huis van Hilde in Castricum sluiten ze het jaar met een mooie knaller af: met een Kerstvakantie bomvol leuke activiteiten in Ridderlijke sferen.

Nieuwe Vondst van de Maand

Vanaf 10 december is de Nieuwe Vondst van de Maand te bezichtigen in Huis van Hilde: een zweep uit Middenbeemster. De vondst is gevonden in 2007 bij een stolpboerderij in Middenbeemster en stamt uit de tijd van de drooglegging van de Beemster aan het begin van de zeventiende eeuw. Deze keer staat de Vondst geheel in het teken van de nieuwe tijdelijke tentoonstelling Beemstermolen – toptechniek van wereldformaat die op 17 januari 2020 wordt geopend in Huis van Hilde.

Het provinciaal archeologisch depot zit vol bijzondere vondsten uit Noord-Holland. Uit deze rijke collectie wordt maandelijks een selectie gemaakt die getoond wordt in de speciale ‘Vondst van de Maand’ vitrine. De Vondst van de Maand is gratis toegankelijk en tijdelijk te bezichtigen in Huis van Hilde.

Kerstvakantie in Ridderlijke sferen

De kerstvakantie is de ideale tijd om lekker gezellig met de kinderen eropuit te gaan. Bij Huis van Hilde hullen we deze dagen geheel in Ridderlijke sferen. Zo komt er een middeleeuwse verhalenverteller (speciaal voor doven en slechthorenden ook met doventolk) langs, kun je meedoen met de workshops maak je eigen zwaard of leer zwaardvechten als een ridder, is er een leuke tekenfilm over een ridder en een prinses te bekijken en kun je op middeleeuwse wijze broodjes leren bakken.

Daarnaast zijn er ook nog dagelijks rondleidingen, kunnen kinderen spelen met ons Ridderkasteel en de Playmobil-tafel of zelf speuren in de ArcheoHotspot en de speurtocht door het museum. 

Het hele programma van dag tot dag  is te vinden op de site van Huis van Hilde: www.huisvanhilde.nl.

Gesloten tijdens de feestdagen

Huis van Hilde is in de decembermaand op de volgende dagen gesloten: Maandag 23 december, woensdag 25 december (1eKerstdag), maandag 30 december en woensdag 1 januari 2020 (Nieuwjaarsdag).

Op dinsdag 24 december en dinsdag 31 december sluit het museum om 15.00 uur i.p.v. 17.00 uur.

Reageer op dit artikel
Tags from the story
More from Redactie Pluswijzer
Hitte verwacht. ANBO geeft tips!
Het wordt de komende dagen erg warm. Vanaf woensdag kan de temperatuur...
Read More
0 replies on “Gezellige decembermaand bij Huis van Hilde”