Gezellig en gezond, een oppashond voor 55+

Abcoude, 16-02-2012. Sonja Huisman (l) is de oppas van het hondje (Buffel) van Sofia Brouwer (r) (eigenaar Sofia is een hondenoppascentrale begonnen voor ouderen - voor de sociale contacten en tegen de eenzaamheid). United Photos / Freek van den Bergh.

Na de feestdagen neemt men zich massaal voor meer te bewegen. Maar de sportschool is niet voor iedereen een oplossing. Een lekker wandelingetje buiten is juist voor senioren vaak een goede onderbreking van de dag en brengt structuur. Stichting Opa’s en Oma’s Passen Op Een Huisdier (OOPOEH) koppelt 55-plussers aan een lieve oppashond in de buurt, dat is gezellig en gezond.

Stichting OOPOEH is vijf jaar geleden in het leven geroepen door Sofie Brouwer vanuit de wens om huisdieren en ouderen meer van elkaars gezelschap te laten genieten. De stichting begon klein, maar al snel was er veel belangstelling: ,,Senioren die jarenlang een hond hebben gehad willen vaak niet meer aan een nieuw huisdier te beginnen maar missen het gezelschap, de wandelingen en het contact met andere hondenliefhebbers in de buurt. Door een vaste oppashond kunnen zij toch nog genieten van het gezelschap op de momenten waarop het hen uitkomt.” 55-plussers die interesse hebben in een oppashond kunnen zich vrijblijvend aanmelden bij de stichting om samen op zoek te gaan naar een geschikte hond in de buurt. Bovendien organiseert OOPOEH maandelijks uitjes zoals een boottochtje, een filmbezoek of een middag naar de Hortus Botanicus.

Meer informatie staat op www.oopoeh.nl of bel naar 020-7853745.

 

 

Reageer op dit artikel
More from Redactie Pluswijzer
Hoe werkt het aanvechten van een testament vanwege wilsonbekwaamheid?
De nalatenschap na iemands overlijden zorgt geregeld voor teleurstellingen, spanningen of zelfs...
Read More
0 replies on “Gezellig en gezond, een oppashond voor 55+”