Gevangenis avond open voor Karavaan

Op vrijdag 7 april om 19.30 uur opent de leegstaande gevangenis Schutterswei in Alkmaar haar deuren voor publiek. Die avond organiseert Karavaan daar ‘Proeftijd’; een exclusief voorproefje van het aankomend festivalprogramma.

Op expeditie door het cellencomplex geven korte performances en theatrale presentaties de gasten een indruk van wat Karavaan Festival 2017 te bieden heeft, met muziek, een hapje en een drankje. Na Proeftijd wordt de oude gevangenis ontwikkeld tot hotel en is het mogelijk te slapen achter slot en grendel. De voormalige gevangenis Schutterswei aan de Prins Bernhardlaan staat verborgen in het groen van de Alkmaarderhout.

De instelling is al sinds 1884 in gebruik als penitentiaire inrichting en werd in 1889 uitgebreid met 104 cellen. Het complex kreeg pas in 1958 definitief haar naam Schutterswei. In 2012 moest de gevangenis, in opdracht van toenmalig staatssecretaris van justitie Albayrak, haar poorten sluiten. Daarna is het onder andere gebruikt voor de opnames van het televisieprogramma Celblok H. Foto Schutterswei: Reinier Sierag.

Reageer op dit artikel
Tags van dit artikel
, ,
Meer van Redactie Pluswijzer

Beleef het soldatenleven in Fort K’ijk

Uitgeest – Altijd al eens een echt fort van binnen willen bekijken?...
Lees meer