Gesproken navigatieroutes op de fiets

Het fietsseizoen begint goed met de vernieuwde app van de Fietsersbond Routeplanner. Dankzij een bijdrage van Stichting Vrienden op de Fiets is het vanaf nu ook mogelijk om met gesproken navigatieroutes te fietsen. Ook is de weergave op het scherm verbeterd.

De Fietsersbond Routeplanner is al sinds 2006 de meest complete fietsrouteplanner van Nederland en wordt onderhouden door honderden vrijwilligers. In 2013 werd de Routeplanner uitgebreid met een app, waarmee fietsers ook onderweg de snelste route of het mooiste fietsrondje kunnen plannen. Met zo’n twee miljoen geplande fietsroutes is de Fietsersbond Routeplanner een van de populairste websites voor recreatieve fietsers in Nederland.

Gesproken navigatie is een functie waar door veel gebruikers om is gevraagd. Tot nu toe moesten fietsers hun route van papier of van het telefoonscherm lezen, of investeren in een GPS-apparaat voor aan het stuur. Met de gesproken navigatie en de duidelijke pijlen op het scherm komen er nieuwe mogelijkheden bij, waardoor fietsers makkelijker en veilig hun weg kunnen vinden. Stichting Vrienden op de Fiets is een non-profitorganisatie die meerdaagse fiets- en wandeltochten wil bevorderen, en een netwerk van overnachtingsadressen aanbiedt aan haar leden. Vrienden op de Fiets heeft een bedrag van 25.000 euro beschikbaar gesteld om de nieuwe functionaliteit te bouwen. De nieuwe app is te vinden in de Google Play Store en in de Apple App Store.

Reageer op dit artikel
More from Redactie Pluswijzer
Bierliefhebber opgelet: Leer alles over speciaalbier
Als het warm weer is, is een biertje altijd lekker. Maar er...
Read More
0 replies on “Gesproken navigatieroutes op de fiets”