Geniet vier seizoenen van het buitenleven onder een houten overkapping

Terrasoverkapping

Zodra de zon zich laat zien, trekken we in Nederland massaal naar buiten. We zijn in ons land echte buitenmensen die bij mooi weer graag gaan fietsen, wandelen óf in onze eigen tuin genieten van de aangename dag. Behoor jij ook tot deze categorie en droom je ervan om thuis nog langer te genieten van het buitenleven? Je kunt vier seizoenen lang buiten vertoeven door een houten overkapping te realiseren. De mogelijkheden zijn eindeloos en met een houten overkapping geef je de buitenruimte een absolute meerwaarde. We inspireren je graag met diverse mogelijkheden.

Het hele jaar door genieten

Een houten overkapping brengt veel voordelen met zich mee. Niet alleen is die een stijlvolle toevoeging voor het huis en de tuin, maar ook is dit bouwwerk enorm functioneel. Op een warme dag brengt die bijvoorbeeld schaduw en verkoeling. Als het regent biedt de overkapping een beschutte plek en hoef je niet per se naar binnen te gaan. Ook wordt de levensduur van je tuinmeubilair verlengd, doordat het wordt beschermd tegen de invloeden van het weer. Door de houten overkapping aan meerdere zijden dicht te maken, is het mogelijk om het jaar rond beschut buiten te zitten. Zeker als je er ook een terrasverwarmer of een houtkachel plaatst.

Verlengstuk van de woonkamer

Houten overkappingen zijn er in tal van soorten en maten, waarvan de veranda een prachtig voorbeeld is. Het idee van een overkapping die aan de woning vaststaat, is overgewaaid uit de Verenigde Staten. De laatste jaren wint die ook in ons land steeds meer aan populariteit en dat is niet zonder reden. Want in de zomer kun je hier tot laat in de avond blijven zitten en ook in de herfst verblijf je aangenaam onder de veranda. In feite is het dus een stijlvol verlengstuk van je woonkamer. Je kunt een veranda op verschillende plekken neerzetten. Dat kan natuurlijk aan de achterzijde van je woning, maar ook aan de zijkant of de voorzijde. De laatste optie geeft je entree een enorme upgrade. En niets zo mooi als een onvergetelijke eerste indruk.  

Stalling voor spullen

Ook een houten kapschuur behoort tot de mogelijkheden. Die kun je als royale loungeplek inrichten met riante zitmeubelen, dito kussens en eventueel een buitenkeuken. Als de koude maanden hun intrede doen, is een kapschuur tijdelijk te transformeren tot een droge en beschutte plek om allerlei spullen te stallen, van fietsen tot openhaard hout en van tuinspullen tot gereedschap. Een houten kapschuur bestaat in de basis uit een open voorzijde, een wand aan de achterkant, één of twee zijwanden en bovenop een hellend of een plat dak. Als je de houten overkapping specifiek wilt bouwen om grote spullen onder te stallen, is een carport ook een fraaie optie. De auto of motor krijgt hier een goede plek en wordt beschermd tegen de zon, de regen en hagelstenen. Een carport van hout is relatief eenvoudig te bouwen en biedt een uitstekend alternatief voor een dure garage.

Duurzaam tuinhout

Heb je een mooi idee voor een houten overkapping, inclusief een geschikte plek om die neer te zetten? Na het checken of hier een bouwvergunning voor is vereist, is het dan slechts een kwestie van het geschikte hout online bestellen. Je kunt hiervoor het beste terecht bij een speciale houthandel. Die voorziet in uitgebreide informatie over duurzaam tuinhout met een tijdloos mooie uitstraling. Zo ben je verzekerd van een fraaie en functionele overkapping waar je voor jaren plezier van hebt.

Reageer op dit artikel
Tags van dit artikel
, ,
Meer van admin

De voordelen van een traplift

Veel senioren kennen het probleem: al jaren wonen ze in hetzelfde huis,...
Lees meer