Gazelle begint 125e verjaardag met presentatie jubileumboek

Gazelle heeft in 2017 een bijzondere mijlpaal te vieren: Nederlands oudste fietsfabrikant bestaat 125 jaar. Met de uitreiking van het jubileumboek Gazelle rijwielen, 125 jaar fietsen zijn de festiviteiten begin januari officieel begonnen. Gazelle staat het komende jaar op verschillende momenten stil bij haar 125e verjaardag.
Willem Kölling stond in 1892 aan de wieg van de rijwielhandel die later bekend zou komen te staan als Gazelle. De boekschrijvers, leden van vereniging De Oude Fiets, ontdekten dat de merknaam Gazelle al in 1900 werd gebruikt. Dat is eerder dan tot dusver werd aangenomen. Al in 1932 kwam Gazelle met een elektrische fiets.
Gazelle presenteert in 2017 diverse limited editions en gaat met medewerkers belangeloos afgedankte fietsen opknappen voor goede doelen. Daarnaast houdt de fietsfabrikant voor geoefende fietsers een 125 uur durende challenge met racefietsen en zet ze één van de meest iconische modellen uit de Gazelle-historie nog eens in de spotlights: de Champion Mondial.
Voor fietsliefhebbers is 2017 sowieso een bijzonder jaar. In juni is het precies tweehonderd jaar geleden dat Karl Drais de eerste publieke rit op een loopfiets maakte. De fiets viert in 2017 dus haar tweehonderdjarig bestaan. De jubileumuitgave is te bestellen via www.oudefiets.nl.
Reageer op dit artikel
More from Redactie Pluswijzer
Tragisch liefdesdrama The Road to Mandalay vanaf 26 juli in de filmtheaters
The Road to Mandalay van regisseur Midi Z. vertelt het indringende verhaal...
Read More
0 replies on “Gazelle begint 125e verjaardag met presentatie jubileumboek”