Ga naar het leukste en meest complete event voor fietsers en wandelaars

Op 11 en 12 februari vindt de Fiets en Wandelbeurs weer plaats. Het leukste en meest complete event voor fietsers en wandelaars slaat opnieuw zijn tenten op in Jaarbeurs Utrecht. Het programma voor de editie van 2017 staat bol van de activiteiten. Ruim 500 exposanten presenteren een breed aanbod op het gebied van fiets- en wandelreizen, bestemmingen, outdoorkleding, tenten, routes en nog veel meer. Daarnaast zijn er speciale info-markten, waar vrijwilligers alle vragen beantwoorden over bestemmingen en materiaal.

Veel aandacht is er voor Wallonië, dat een rijzende ster op fietsgebied is. Alle Waalse provincies zijn aanwezig en presenteren de uitgebreide fietsmogelijkheden. Van de RAVeL-wegen over voormalige spoorlijnen en jaagpaden langs kanalen tot complete fietsroutenetwerken. In Hal 2 zijn de paradepaardjes van het ‘bikepacken’ te bewonderen én te testen. Fietsbolides met brede velgen en banden, voorzien van de nieuwste naven en sportieve frames. Ze zijn ontwikkeld voor avontuurlijke fietsvakanties met bagage, waarbij je zowel asfaltwegen als ruige paden voor de wielen krijgt. Daarnaast presenteren fietsexposanten de nieuwste modellen trekkingfietsen en e-bikes.

Marica van der Meer is een van de aandachttrekkers in het lezing- en workshopprogramma. Ze fietste 28.000 kilometer naar Australië en schreef daar een boek over: ‘Weg van de wereld’. Eva Smeele vertelt over haar ervaringen op de Via Dinarica; een voettocht op ‘vijfvingers-schoenen’ door de wildernis van de Balkan. In totaal zijn er maar liefst 120 presentaties. Keuze genoeg dus.

Een ticket voor de beurs geeft gratis toegang tot e-bike Xperience, hét test-event voor elektrische fietsen en speed pedelecs dat gelijktijdig in Jaarbeurs plaatsvindt. Bestel nu met korting je tickets op www.fietsenwandelbeurs.nl. Van 10.00 tot 17.00 uur. Foto: Marica van der Meer.

 

 

 

Reageer op dit artikel
More from Redactie Pluswijzer
Gezellige decembermaand bij Huis van Hilde
De laatste maand van het jaar is aangebroken. Ook bij Huis van...
Read More
0 replies on “Ga naar het leukste en meest complete event voor fietsers en wandelaars”