Fototentoonstelling: In het oog, in het hart

Half oktober openden PWN en Nationaal Park Zuid-Kennemerland de fototentoonstelling In het oog, in het hart; door de lens van de boswachter in Bezoekerscentrum De Kennemerduinen in Overveen.

Kijk mee met de boswachter

PWN boswachter en natuurfotograaf Ruud Maaskant maakte de afgelopen dertig jaar indrukwekkende foto’s in zijn werkgebied Nationaal Park Zuid-Kennemerland. De mooiste foto’s die ook het meest raken zijn nu te zien in Bezoekerscentrum De Kennemerduinen. De expositie laat de toeschouwer stil staan bij het gewone en alledaagse. En kijk je mee door de lens van de boswachter dan ontdek je op vernieuwende wijze de schoonheid van het Nationaal Park.

Over de tentoonstelling 

De tentoonstelling is te zien in een opstelling waarbij de foto’s in hoogte verstelbaar zijn. De bezoeker is toeschouwer en regisseur tegelijk. Verander het perspectief en nieuwe foto’s komen tevoorschijn. Tijdens de looptijd zijn er twee collecties te zien; vanaf 12 oktober 2019 staan de herfst en winter centraal en vanaf februari 2020 de lente en zomer. De tentoonstelling is te zien tot 13 april 2020. Reproducties van de foto’s op canvas zijn tijdens de looptijd van de tentoonstelling te bestellen via de winkel van het bezoekerscentrum.

Lesbrief

Voor scholen komt een lesbrief beschikbaar waarmee de tentoonstelling bezocht kan worden. Het thema is ‘leren kijken’. Kijk voor meer informatie op www.nmewijzer.nl bij Bezoekerscentrum De Kennemerduinen of op www.np-zuidkennemerland.nl.

Openingstijden

Bezoekerscentrum De Kennemerduinen is dinsdag tot en met zondag geopend van 10.00 tot 17.00 uur. In schoolvakanties ook op maandag geopend. En op 2e Kerstdag van 10.00 tot 16.00 uur. Kijk voor meer informatie en het programma van de opening op www.np-zuidkennemerland.nl. (foto: Ruud Maaskant, PWN)

Reageer op dit artikel
More from Redactie Pluswijzer
Laatste voorstelling Was Getekend, Annie M.G. Schmidt op 13 januari
De musical Was Getekend, Annie M.G. Schmidt, met in de hoofdrol Simone...
Read More
0 replies on “Fototentoonstelling: In het oog, in het hart”