Fluisterend langs smienten en wuivend riet

Smienten e.a., Gerard Bos Eilandspolder

Altijd al eens in de winter op het water willen zijn? Vaar dan mee op zondag 13 januari door de Eilandspolder en geniet van dit prachtige stuk natuur. De weidevogels zijn verdwenen, maar duizenden wintergasten zijn gearriveerd. Er zijn vooral smienten te zien die zich in grote aantallen te goed doen aan het gras. Dit zijn schitterende eenden die, als ze samen opvliegen, voor een indrukwekkend schouwspel zorgen. Is het de slechtvalk die ze opjaagt of een andere roofvogel? Ook zitten er af en toe grote aantallen goudplevieren op de weilanden. En het schilderachtige riet langs de route, wuivend in de wind, is prachtig! Een gids van Landschap Noord-Holland begeleidt de tocht.

Trek waterdichte schoenen of laarzen aan en warme (regen)kleding. Op het water is het fris maar goed ingepakt is het volop genieten. Kinderen zijn van harte welkom. Heb je een verrekijker? Neem die mee, dan geniet je nog meer! Op de nieuwe fluisterboot is ook plek voor rolstoelen. Neem van tevoren even contact op (via tel 088-0064400) als je met een rolstoel mee wilt.

Zondag 13 januari 2019 van 11.00 tot 13.00 uur bij Botenhuis Eilandspolder, Oudelandsdijk 1a, 1844 KN Driehuizen. Reserveren kan op www.gaatumee.nl

(Foto: Gerard Bos)

Reageer op dit artikel
Tags from the story
, , ,
More from Redactie Pluswijzer
Nicols riviercruises zet voet aan Nederlandse bodem
Het van origine Franse riviercruises bedrijf Nicols opent in april zijn eerste...
Read More
0 replies on “Fluisterend langs smienten en wuivend riet”