Film ‘Zicht op Water’

Vanaf vrijdag 27 juli 2018 zal iedere laatste vrijdag van de maand de film ‘ZICHT OP WATER’ worden vertoond bij SHIP aan de Noordersluisweg 1 te IJmuiden. SHIP is prima te bereiken via de noordzijde van het Noordzeekanaal. Helaas is de doorgaande weg over het sluizencomplex voor de periode van een jaar afgesloten, maar is men zijn via de pont of de Velsertunnel goed bereikbaar.

De kosten voor de voorstelling bedragen € 5,00 per persoon, en dat is inclusief een kopje koffie of thee. De filmzaal is vanaf 15.00 uur open en de film begint om 15.30 uur. Aanmelden kan telefonisch of via de website (ttel. 0255 – 516254, www.ship-info.nl)

Een film van Pauline van Vliet en Marieke Rodenburg, met animaties door Enter or Escape. ‘ZICHT OP WATER’ is een film over de gevolgen van het graven van het Noordzeekanaal voor de mensen in de IJmond. Nu, 140 jaar na de opening van het kanaal in 1876, neemt een aantal markante IJmonders ons mee langs diverse mijlpalen in de geschiedenis van het kanaal. De film laat de veranderingen in het landschap zien, de blijvende band van de inwoners met het gebied en hun herinneringen aan het veranderende kanaal. Mede door de komst van kanaalgravers, vissers en industriearbeiders veranderde het karakter van de IJmond enorm.

Reageer op dit artikel
More from Redactie Pluswijzer
Draaiorgelmuseum Haarlem vaker open in de zomervakantie
Omdat veel mensen dit jaar vakantie in eigen land vieren, zal het...
Read More
0 replies on “Film ‘Zicht op Water’”