Fietsen4air 2018: Kilometers vreten op de fiets in de strijd tegen Cystic Fibrosis (CF).

Op 18 en 19 augustus fietsen 29 fietsers van Texel via Soest naar Bergen op Zoom om geld in te zamelen voor onderzoek naar medicijnen voor de dodelijke ziekte Cystic Fibrosis (CF), de taaislijmziekte, waar 650 kinderen in Nederland aan lijden. Zonder medicijnen is hun levensverwachting maximaal 40 jaar. Een begeleidingsteam van 10 personen verzorgt de fietsers bij hun sportieve prestatie. Een groep van 14 fietsers zal dit jaar ook de heenreis naar Texel op de fiets afleggen (15 en 16 augustus). De organisatie is in handen van Richard van der Mast en Theo van der Himst.

Deze fietstocht wordt voor het vierde achtereenvolgende jaar gehouden. De eerste versie, in 2015, ging van Bergen op Zoom via Bakkum naar Ter Herne (Friesland). In 2016 was de start wederom in Bergen op Zoom en via Weert was het eindpunt Gulpen (Limburg). Het derde jaar, 2017, fietsten ze van Exloo (Drenthe) via Arnhem naar Bergen op Zoom.

In deze vier jaar is het aantal fietsers gegroeid van 7 naar 29, een verviervoudiging! En inmiddels komen de deelnemers uit vele windstreken in Nederland: Noord- en Zuid-Holland, Noord-Brabant, Gelderland, Drenthe en Zeeland.

De fietsers en begeleiders komen op zondag 19 augustus tussen 17.00 en 1900 uur aan op de Grote Markt in Bergen op Zoom waar ze welkom worden geheten namens het College van B&W. Gastheer Leslie Lauwen onthaalt de deelnemers gastvrij op het terras van de Teerkamer. Omroeper Bagiyo van der Leemputte en de zangers Marijn van Geel en Mario Dekkers maken de ontvangst compleet. Deze avond is ook de primeur van een lied dat speciaal is gemaakt door singer songwriter Olof Sinke voor de strijd tegen CF. Iedereen die de fietsers/begeleiders en de strijd tegen CF wil steunen, is welkom. Gezelligheid, beleving en emotie worden gegarandeerd.

Meer weten over deze sportieve actie en de deelnemers volgen in hun strijd tegen CF, volg de fietsers dan via de facebookpagina “fietsen voor en tegen Cystic Fibrosis” of via www.theairteam.nl Wie een donatie wil geven voor dit goede doel kan dat doen via de link: https://acties.ncfs.nl/team/fietsen-voor-en-tegen-cystic-fibrosis-fietsen4air Elke bijdrage wordt zeer gewaardeerd en is een stap op weg naar genezing van deze meest dodelijke ziekte. Voor verdere informatie mail naar fietsen4air@gmail.com (Foto: aangeleverd)

Reageer op dit artikel
More from Redactie Pluswijzer
Ali B en ANBO gaan Delfts Blauw
Door de coronacrisis zagen veel ouderen hun kinderen en kleinkinderen niet of...
Read More
0 replies on “Fietsen4air 2018: Kilometers vreten op de fiets in de strijd tegen Cystic Fibrosis (CF).”