Fado special met Daisy Correia

Fadozangeres Daisy Correia komt in Theater De Krocht in Zandvoort. Samen met haar pianist Frank Keijzer en Sander Tijburg op Portugese gitaar, laat ze haar mooiste fado’s de revue passeren. Daisy laat ook horen dat de fado niet alleen gaat over de droefheid die de pijn en het verlangen weergeeft, maar ook over de mooie, positieve en vrolijke dingen in het leven.

De in Amsterdam geboren Daisy is regelmatig in Portugal op televisie te zien en schuift ze aan tafel in talkshows. Daarnaast schitterde ze op televisie naast andere fadistas als Ana Moura in Genève, Montreux, Luxemburg, Porto, Lissabon, Parijs en Keulen. In Nederland werkte ze samen met onder andere met Lenny Kuhr, Jan Dulles, Fernando Lameirinhas en Stef Bos met wie ze een duet opnam.
 
Sommigen vertalen de Fado met ‘levenslied’ maar daarvoor is het te kunstzinnig. Het is een fascinerende mengeling van emoties, die variëren van verdriet tot weemoed en blijdschap. Dat Daisy dit op een magistrale wijze weet te vertolken hangt deels samen met haar achtergrond en haar tweetalige opvoeding, maar vooral met haar talent. Op 19 februari vanaf 14.30 uur.

Reageer op dit artikel
More from Redactie Pluswijzer
Hulp gezocht bij het beschermen van padden
Vanaf eind februari kunnen de padden massaal aan de wandel gaan naar...
Read More
0 replies on “Fado special met Daisy Correia”