Expositie ‘uit hout geboren’ in gemeentehuis Heemskerk

Tijdens de kerstperiode is de expositie ‘uit hout geboren’ van de Russische kunstenaar Vladimir Bakun te zien in het gemeentehuis van Heemskerk. Het is een expositie van Stichting Kijk! Heemskerk.

Bakun (1965), geboren in Zuid-Siberië, groeide op in de werkplaats van zijn vader en maakte zo kennis met het verfijnde Russische houtsnijwerk. Na zijn middelbare school en de hoge technische school volgde hij op de volksuniversiteit van Moskou een tweejarige opleiding houtbewerken. Hij bewerkte hout gevonden langs de Siberische rivieren. In de jaren negentig, op zoek naar een beter leven, vertrok hij naar Nederland en vestigde zich in IJmuiden.

In IJmuiden zocht hij naar wrakhout, afgebroken boomtakken en verzamelde restanten planken van houtbewerkingsbedrijven. Hij ontwikkelde een unieke techniek waarbij hij de kern van hout, vol nerven en groeilagen, weet bloot te leggen. Zijn houtobjecten zijn het resultaat van een lange zoektocht naar het hart en de diep liggende geheimen van hout.

De expositie wordt zaterdag 15 december om 14.00 uur geopend door wethouder Aad Schoorl in de hal van het gemeentehuis Heemskerk aan de Maerten van Heemskerckstraat 1. Tijdens de feestelijke opening zal het Byzantijns koor Perezwon, onder leiding van Chris Jobse, een deel van hun repertoire ten gehore brengen. De expositie is tot 11 januari 2019 te zien. (Foto: aangeleverd)

Reageer op dit artikel
More from Redactie Pluswijzer
Zoektocht naar opa’s en oma’s voor Efteling-musical gestart
Dit najaar is de nieuwe Efteling-productie ‘Sprookjessprokkelaar de musical’ te zien in...
Read More
0 replies on “Expositie ‘uit hout geboren’ in gemeentehuis Heemskerk”