Expositie fotografie Marcel Witte in Castricum

Van 4 maart t/m 6 mei exposeert Marcel Witte in De Oude Keuken in Castricum. Marcel Witte (1970) is een professioneel fotograaf uit Alkmaar met een passie voor landschappen, stadsfotografie en portretten. n De Oude Keuken is een selectie te zien van zijn Noordhollandse landschapsfoto’s en stadsgezichten.

Zijn foto’s zijn kleurrijk en vastgelegd bij het mooiste ochtend- of avondlicht. Water en reflecties zijn een terugkerend thema. Zijn foto’s hebben altijd iets speciaals. Een verscheidenheid aan technieken wordt gebruikt om het perfecte beeld te creëeren. Dat kan zijn een extreem laag standpunt zijn of een zeer lange sluitertijd.

Een jaar  geleden besloot de Alkmaarder zijn hart te volgen en heeft hij zijn loopbaan als business controller verruild voor een carrière als professioneel fotograaf. ,,Controlling was leuk, maar als ik foto’s ging maken, gebeurde er iets wat ik écht gaaf vond”, vertelt de Alkmaarder. ,,Ik heb nog geen seconde spijt gehad van mijn overstap.”

Inmiddels timmert Witte flink aan de weg met zijn fotografie. Zo opende hij een eigen studio in het centrum van Alkmaar. Het afgelopen jaar heeft hij geëxposeerd in het Kruithuisje in Alkmaar en tijdens de Kunst10daagse in Bergen. Samen met de tekenaar Eric Coolen heeft hij een boek gepubliceerd: BEKEKEN ALKMAAR, met foto’s en tekeningen van Alkmaar.

De Oude Keuken is gevestigd aan de Oude Parklaan 117 in Castricum. www.deoudekeuken.net (Foto: Marcel Witte)

 

Reageer op dit artikel
Meer van Redactie Pluswijzer

Steigerhouten meubel op maat bij Van Londen

Steigerhout is hét ideale hout voor het maken van meubels. Met de...
Lees meer