Exclusieve expertise in erfrecht en mediation

Exclusieve-expertise-in-erfrecht-en-mediation

Het overlijden van een familielid brengt veel emotie met zich mee. Als er op dat moment conflicten ontstaan, is het extra moeilijk om aan alles voldoende aandacht te besteden. Terwijl dat zo hard nodig is, immers gelden er complexe regels op het gebied van nalatenschap. Helemaal als er ondernemingen in het spel zijn. De gemoedsrust komt zo al snel op het tweede plan te staan en het overzicht raakt snel kwijt. Een moment waarop je wel wat deskundige hulp kunt gebruiken.

De belangrijkste vorm hiervan is mediation, die erop gericht is verdere escalatie te voorkomen, door zo snel mogelijk een consensus te vinden. Hierbij is het uitgangspunt dat gerechtelijke procedures voorkomen worden. Lukt dat niet, dan is het vervolgens zaak om voor te blijven op de tegenpartij. Beide situaties vormen het vakgebied van de erfrecht advocaten bij Advocaten Familie- & Erfrecht. Wat ons beweegt is het maken van een wezenlijk verschil, tijdens deze ingrijpende periode.

Kies voor effectieve mediation

Advocaten Familie- & Erfrecht verzorgt professionele mediation. Hierbij wordt er geen gang gemaakt naar de rechter, maar vinden wij een oplossing die acceptabel is voor iedereen. Onze advocaten zijn ervaren mediators die correct adviseren en begeleiden op een onafhankelijke manier. Er wordt gekeken naar zowel de juridische aspecten als onderliggende oorzaken van het conflict. Als eerste kantoor van Nederland zijn wij exclusief gespecialiseerd in familierecht en erfrecht. Dit zorgt voor optimale expertise en ervaring.

Het erfrecht: uitgebreid en complex

Advocaten Familie- & Erfrecht is in het bijzonder opgericht voor professionele diensten op het gebied van erfrecht. Deze vorm van burgerlijk recht is bij uitstek het werkgebied van notarissen. Tegenwoordig heb je in het erfrecht te maken met uiteenlopende aspecten van het recht en diverse partijen met hun eigen belangen. Gaat het om executeurs, legitimarissen, legatarissen, schuldeisers en vereffenaars, dan bieden wij absolute expertise. Ook als het gaat om de geldigheid en uitleg van het testament, de onterving en legitieme portie, het versterferfrecht, het aanvaarden, verwerpen en beneficiair aanvaarden van de erfenis, de wettelijke verdeling en ouderlijke boedelverdeling, wilsrechten, de rekening en verantwoording en de boedelbeschrijving. In deze enorme complexiteit heeft de ondersteuning van onze gespecialiseerde en ervaren erfrechtadvocaat grote meerwaarde.

Reageer op dit artikel
Tags van dit artikel
,
Meer van Redactie Pluswijzer

Bevorder uw gezondheid met het dragen van comfortschoenen

Voeten zijn de basis van uw gezondheid. Daarom zijn goede schoenen essentieel...
Lees meer