Evenementen rond Zaanse industriecultuur

I-FIKZ laat in september en oktober de Zaanse industriecultuur stralen met een reeks evenementen. Van zeildoek tot schepen, van cacao tot levertraan, van munitie tot tabak: allemaal made in Zaanstreek. En nog altijd blinkt de Zaanstreek uit in veelzijdigheid. Dat is terug te zien in het programma van I-FIKZ.

Tijdens een 2,5 uur durende Zaansafari stappen deelnemers in een andere wereld, waarbij alle zintuigen worden aangesproken. Een theatrale ervaring op het water met als belangrijkste ingrediënten verhalen, muziek en spectaculair verlicht industrieel erfgoed. Tijdens een Expeditie Industrie gaan deuren open die normaal gesproken gesloten blijven. Deelnemers doen per fiets enkele bijzondere plekken aan. Zo komen zij meer te weten over de roots van de Zaanse bedrijvigheid én krijgen zij een unieke kans om achter de schermen te kijken bij de hedendaagse Zaanse maakindustrie. Er zijn twee thema’s: Zeil en Papier.

Een boottocht is de start van het muzikale theateravontuur in Pakhuis de Vrede. Het gebouw is dit jaar precies honderd jaar oud, en dat inspireerde Zaanse theatermakers tot een voorstelling met als thema ‘Reizigers’. Oktober is cacaomaand, met tal van verdiepende én smakelijke activiteiten. Voor onder meer een High Chocolate zijn vanaf nu kaarten verkrijgbaar. Een deel van de activiteiten is gratis toegankelijk, zoals de Cacaomarkt op 7 oktober. Meer informatie en kaartverkoop: www.ifikz.nl.

 

 

 

Reageer op dit artikel
Meer van Redactie Pluswijzer

Varend Corso, terug op 3, 4 en 5 augustus met thema ‘Helemaal Hollands’

Helemaal Hollands! Een passender thema voor een prachtig evenement als het Varend...
Lees meer