Even ‘eruit’ met telefonische groepsgesprekken voor ouderen

Leeftijdsgenoten hebben samen een ontspannen gesprek over uiteenlopende thema?s Even een praatje maken, je hart luchten of luisteren naar iemands verhaal: vooral in deze tijd kan een praatje maken al helpen tegen eenzaamheidsgevoelens bij ouderen. Ouderenplatform UP! in Nederlan...
Even een praatje maken, je hart luchten of luisteren naar iemands verhaal: vooral in deze tijd kan een praatje maken al helpen tegen eenzaamheidsgevoelens bij ouderen. Ouderenplatform UP! in Nederland organiseert daarom telefonische groepsgesprekken onder de naam ‘In je Uppie aan de lijn’. Onder leiding van een ervaren gespreksleider komt er iedere keer een ander thema op een ontspannen manier aan bod. 

UP! in Nederland organiseert ontmoetingen tussen ouderen om gesprekken en verbondenheid te stimuleren en eenzaamheid tegen te gaan. UP! is een van de nationale partners in het Actieprogramma Eén tegen Eenzaamheid van het ministerie van VWS. 

Gesprek 
Het groepsgesprek bestaat altijd uit een klein groepje deelnemers en een gespreksleider. Iedereen stelt zich voor aan de hand van voornaam, leeftijd en uitzicht. Dat breekt het ijs. Een verhaal vertellen kan, maar alleen luisteren naar anderen is ook prima. Thema’s die aan bod komen zijn onder andere spijt, vriendschap, moed en opnieuw beginnen. 

Deelnemen 
Mensen kunnen zich aanmelden voor een groepsgesprek via de website of door te bellen. Op de website van UP! staat de agenda met daarop de data en de gespreksthema’s. Bij inschrijving ontvangt men alle informatie voor het gesprek. 

Agenda: https://www.upinnederland.nl/agenda/in-je-uppie-aan-de-lijn/ Telefoonnummer 06 – 17 17 62 82 

Informatie voor zorgprofessionals 
Om cliënten verder te informeren kan een flyer (digitaal of in print) aangevraagd worden via bovenstaand telefoonnummer.
Foto: aangeleverd
Reageer op dit artikel
Tags from the story
,
More from Redactie Pluswijzer
Geld voor vrijwilligersgroepen met een groen idee
Regio – Er is geld beschikbaar voor Noord-Hollandse vrijwilligersgroepen met een goed...
Read More
0 replies on “Even ‘eruit’ met telefonische groepsgesprekken voor ouderen”