Er komt een Demis Roussos Museum

Op woensdag 15 juni, de dag dat de Griekse zanger Demis Roussos zeventig jaar zou zijn geworden, openen zijn kinderen Emily en Cyril Roussos het Demis Roussos Museum in de 192TV Studio in Nijkerk. In het museum kunnen fans hun hart ophalen met een overzicht van memorobilia, foto’s, awards en vele andere objecten.

Demis Roussos, geboren in Egypte van Griekse ouders, begon zijn carrière in 1968 in de band Aphrodite’s Child, samen met Vangelis en Loukas Sideras in Parijs, waarna de groep succesvol werd in de gehele wereld. In 1971 ging Demis solo verder en scoorde in de jaren 70 hit na hit. Na een periode van rust kwam hij 1986 bij het Nederlandse BR Music onder contract wat zijn comeback inluidde. Tot een half jaar voor zijn overlijden op 25 januari 2015 trad Demis nog met veel succes overal ter wereld op. Het aantal wereldwijd verkochte platen van Demis wordt geschat op zestig miljoen exemplaren.

Op 15 juni brengt Universal Music een boxset uit met 28 originele albums van Demis Roussos. Als bonus is een dvd toegevoegd van de documentaire ‘Journey with my Father’, die Emily Roussos heeft gemaakt met haar vader. En twee songs die onlangs zijn opgedoken in de archieven: ‘Emotions And Memories’ en ‘Two Lovers’, de laatste geschreven door Alec Costandinos en waarschijnlijk één van de laatste opnamen van Demis.

Reageer op dit artikel
More from Redactie Pluswijzer
Start serie kaasmarktconcerten Grote Kerk Alkmaar vrijdag 4 mei
Ook deze zomer zijn in de Grote Kerk Alkmaar weer gratis toegankelijke...
Read More
0 replies on “Er komt een Demis Roussos Museum”