Eetadressen gezocht: nodig Oekraïense vluchtelingen uit voor een etentje

Velsen – Sinds enkele maanden worden in Velsen vluchtelingen uit Oekraïne opgevangen. Om hen een zorgeloze avond te bieden en in een huiselijke sfeer plaatsgenoten te ontmoeten, organiseert Stichting Eet Mee het project Oekraïners Aan Tafel. 

Hoe werkt het?

Als inwoner van de gemeente ontvang je een of meer Oekraïense vluchtelingen voor een etentje bij jou thuis. Je kookt iets lekkers voor je gasten of doet dat samen met hen. Jij ontmoet de mensen achter de verhalen in het nieuws. Voor hen is het een waardevolle kennismaking met inwoners van de gemeente en hoe zij leven. 

Inmiddels hebben in heel veel plaatsen etentjes plaatsgevonden en voor Oekraïense deelnemers in Velsen zoekt men nu eetadressen

Wil jij ook meedoen? Op basis van ieders wensen en mogelijkheden maken ze een match. Meer informatie/aanmelden via www.eetmee.nl of 030-2213498.

Stichting Eet Mee

Eet Mee is een landelijk platform voor mensen die graag anderen ontmoeten, houden van een goed gesprek en het leuk vinden om samen te eten. Dat kan online of bij iemand thuis. Deelnemers zijn stellen, alleengaanden, gezinnen; van student tot pensionado, hier geboren en getogen of nieuw in het land. 

De etentjes bieden een kans op bijzondere en waardevolle eetontmoetingen.

Foto: Inge Pont

Reageer op dit artikel
More from Redactie Pluswijzer
De twee bekende oer-Hollandse bedrijven bundelen hun krachten
HEMA en Wehkamp gaan met elkaar samenwerken om het online kanaal voor...
Read More
0 replies on “Eetadressen gezocht: nodig Oekraïense vluchtelingen uit voor een etentje”