Een kijkje achter de voordeuren van Heemstede in nieuwe reeks typisch….!

Onder de rook van Haarlem en tegen de duinen van Zandvoort vinden we het welvarende Heemstede. De camera’s van Typisch volgen het dagelijkse leven van de vele verschillende mensen. Wie wonen en werken er? Wat gaat er schuil achter de hekken van de prachtige landgoederen? En zijn alle mensen in Heemstede in goeden doen? Ook in Typisch Heemstede is te zien dat er achter iedere voordeur wel een bijzonder verhaal schuilgaat. Typisch Heemstede is vanaf maandag 4 maart drie weken lang iedere maandag t/m donderdag om 19.15 uur te zien op NPO 2.
Zo volgen de camera’s oud docent Nederlands Maud tijdens haar dagelijkse rondje. Zij gooide het roer rigoureus om en begon haar eigen hondenuitlaatservice “Met Maud mee”. Dat maakt haar intens gelukkig. Lucinda Kuik – van den Bos woont op de buitenplaats Ipenrode. Geld om het grote terrein te laten onderhouden is er niet, haar man Dennis zaagt en maait daarom zelf in de weekenden en avonduren. Jochem van Eeghen leidt de camera’s rond op buitenplaats Berkenrode en vertelt over de tijd dat hij er met zijn broers opgroeide en hoe hij het familielandgoed in stand probeert te houden. De Binnenweg is de gezellige winkelstraat van Heemstede met velerlei winkeltjes. De dames van bakkerij Van de Zoete werken zich er een slag in de rondte en bakken tientallen taarten per week. Taartenbakken is lichamelijk zwaar, gaan ze dit volhouden? Arno Koek, de eigenaar van Boekhandel Blokker, weet precies wat het Heemsteedse publiek graag leest en kent veel van zijn klanten bij naam. In zijn winkel is altijd wat te doen. Aan de Raadhuisstraat heeft Badr Bada van Al Baraka een Marokkaanse winkel die volledig is ingespeeld op de inwoners van Heemstede. Bij hem zijn niet alleen de lekkerste olijven te koop, ook de ingrediënten voor alle Ottolenghi-recepten zijn (er) te verkrijgen. Voor au pair Firsty Andreati uit Indonesië is dit dé kans om meer van de wereld te zien. In het weekend ontdekt ze met haar vriendinnen, die veelal ook uit Indonesië komen, de rest van Nederland.
Bij roeivereniging Het Spaarne volgen de camera’s van Typisch Niels de Vos. Hij is actief bij het ‘Aangepast roeien’. Bij Het Spaarne is ook de Syrische vluchteling Mohamed Alhamwi veel te vinden. Hij helpt de bootsman, roeit en werkt met behulp van zijn Nederlandse ‘oma’ Reini Elkerbout aan zijn inburgeringsexamen. Carmen Aykaz, geboren en getogen in Heemstede, is heel trots op haar Armeense afkomst. Iedere zondag gaat ze naar de Armeense school en neemt Typisch mee om een kijkje te nemen. (Foto: Marjon Lukje)
Reageer op dit artikel
More from Redactie Pluswijzer
Gezellige decembermaand bij Huis van Hilde
De laatste maand van het jaar is aangebroken. Ook bij Huis van...
Read More
0 replies on “Een kijkje achter de voordeuren van Heemstede in nieuwe reeks typisch….!”