Een inzethaard als alternatief voor de open haard

Een-inzethaard-als-alternatief-voor-de-open-haard

Hoe gezellig een open haard ook is, een hoog rendement heeft hij niet. Een open haard is zo sfeervol vanwege het knetterende vuur en het mooie vlammenspel. Je bent direct in contact met de warmte van het vuur en ruikt misschien wel de houtgeur. Het lage rendement van de open haard komt doordat er veel warmte verloren gaat via de schoorsteen. Daar is een oplossing voor. U kunt een open haard om laten bouwen met behulp van een inzethaard. Dat is met de continu stijgende gas- en energieprijzen een slimme zet.

Twee topmerken: Dik Geurts en Wanders

De inzethaarden van kachelmerken Dik Geurts en Wanders zijn speciaal ontworpen voor inbouw in bestaande situaties. De inzethaarden van Dik Geurts en Wanders zijn absolute topmerken met inzethaarden van hoge kwaliteit. Met niet al te veel aanpassingen kan een inzethaard worden gemonteerd in de opening van de open haard. Er zijn inzethaarden met alleen een vooraanzicht maar er zijn er ook met glas aan de rechter- of linkerzijde voor meer zicht op het vuur. Kenmerkend voor inzethaarden is dat vaak een omlijsting van staal te zien is. U heeft bij Dik Geurts de keuze uit diverse kaders. Enkele series van dit merk zijn uitgerust met ventilatoren waardoor de ruimte sneller opwarmt. Als het nodig is kan een inzethaard helemaal op maat worden gemaakt.

Voordelen van inzethaarden

Een inzethaard is een houtkachel die speciaal is ontworpen om in bestaande situaties geplaatst te worden. Met een inzethaard kunt u nog steeds een echt vuur stoken, alleen dan achter glas. U geniet van de sfeer van het echte vuur maar met veel meer vermogen en rendement. Bovendien is stoken achter glas ook veel veiliger. Een ander voordeel van een inzethaard is dat het rookkanaal onzichtbaar kan worden weggewerkt. Inzethaarden zijn leverbaar in allerlei afmetingen en modellen.U kunt bijvoorbeeld kiezen uit verschillende omlijstingen of vuurzichten. Er zijn ook modellen die op maat gemaakt worden. Zo is er voor iedere situatie een passende inzethaard.

Afwerking van de schouw

Een inzethaard kan heel strak worden weggewerkt in een mantel of een schouw waardoor het niet meer opvalt dat er op die plek eerst een open haard heeft gezeten. Met een inzethaard geniet u van nog meer warmte en bovendien van een veilig vuur. Met kachel accessoires als een houtmand en een haardstel maakt uw nieuwe sfeerverwarmer helemaal af. Niet alleen zorgt de inzethaard voor een aangename sfeer, de haard draagt ook bij aan de besparing op uw energiekosten. Dat is ook fijn nieuws, omdat de gasprijzen flink zijn gestegen sinds dit jaar.

Montage van de inzethaard

Het vervangen van een open haard door een inzethaard is een hele klus. U doet er dus verstandig aan om u goed te laten informeren. Zo is het belangrijk dat u rekening houdt met het vermogen van de inzethaard. De meeste inzethaarden verwarmen een woonkamer zonder problemen. Het rookkanaal mag zo weinig mogelijk bochten bevatten. Als u zeker wilt zijn dat de inzethaard op de juiste wijze wordt gemonteerd, schakel dan een erkend en professioneel bedrijf in. De monteurs van Kachels en haardenwinkel kunnen uw huidige open haard ombouwen tot een gesloten systeem. Heeft u hierover een vraag? Neem dan telefonisch contact op met 0226 – 357900 of stuur uw mail naar verkoop@kachelsenhaardenwinkel.nl.

Reageer op dit artikel
Tags van dit artikel
,
Meer van Redactie Pluswijzer

Historisch Museum Haarlemmermeer is op zoek naar huwelijksgeluk

De tentoonstelling ‘Huwelijksgeluk’ die in oktober opent in Historisch Museum in Hoofddorp toont...
Lees meer