Een goede tweedehands auto met een laag budget

tweedehands auto kopen voor een laag budget.

Niet iedereen heeft een groot budget voor een auto, maar heeft wel een auto nodig. Er zijn meerdere manieren om een auto aan te schaffen. Denk aan een auto kopen op basis van een leasecontract. Of je spaart een auto bij elkaar. Je kunt ook goed op zoek gaan naar een tweedehands auto. De tweedehands auto’s van tegenwoordig zijn in goede staat en het aanbod is groot. Voor minder geld heb je een goede auto, waar je weer jaren mee voort kunt. Tenminste dat gunnen we je, want geluk hebben met je auto speelt ook een rol. Waar moet je op letten als je een tweedehands auto gaat kopen?

Wat gaat de auto mij kosten?

Als je minder budget te besteden hebt, is het aan te raden om uit te rekenen wat je per maand kwijt bent aan de auto. Dit bedrag verschilt per auto. Hoe zwaarder de auto, hoe duurder hij wordt in de wegenbelasting. Daarnaast rijdt de ene auto ook zuiniger dan de andere. 

Koop een tweedehands auto bij een particulier

Particuliere, tweedehands auto’s zijn altijd goedkoper dan auto’s van een garage. Een particulier is niet uit op winst en wilt de auto het liefst zo snel mogelijk verkopen. Hier heb je ook speling om nog te onderhandelen, wat fijn is voor je portemonnee. Ook ontmoet je de eigenaar van de auto, wat nog een beter beeld geeft bij het aanschaffen van de auto.

Neem een ervaringsdeskundige mee

Als je een auto gaat kopen, is het aan te bevelen om iemand mee te nemen die hier voldoende ervaring mee heeft. Hij kan vaak beter beoordelen of de auto die je wilt kopen een goede aanschaf is. Heb je dus een auto op het oog? Verdiep je dan in het merk of type en officiële gegevens van de auto. Bij een testrit loop je samen de auto na op schade en is het ook belangrijk om te kijken hoe de auto er onder de motorkap uitziet. Voor en tijdens de rit zijn er ook tal van punten waar je op kan letten, maar jouw ervaringsdeskundige weet hier wel raadt mee.

Let op de accessoires

Ook de accessoires die meegeleverd worden, behoeven de aandacht. Zijn de ruitenwissers in goede staat? Hoe zien de automatten er uit? Wanneer je langsgaat om de auto te zien, is het belangrijk dat je dit goed controleert. Vaak kun je wel onderhandelen om dergelijke onderdelen kosteloos te laten vervangen, waardoor jij de auto wel gaat kopen.

Auto verkopen?

Als je automatten wilt vervangen om dat je je auto gaat verkopen, kun je voor weinig geld nieuwe originele automatten bestellen. Met nieuwe automatten geef je het interieur van je auto weer een frisse aanblik en dat verkoopt toch net even beter. Dus, ben je op zoek naar bijvoorbeeld Citroen C4 automatten? Bij een online automatten shop bestel je deze voordelig en snel voor ieder bekend automerk. 

Reageer op dit artikel
Meer van Redactie Pluswijzer

Nyassa Alberta is Tina Turner in TINA – De Tina Turner Musical

Deze week heeft Albert Verlinde in Utrecht bekendgemaakt dat de zeer talentvolle...
Lees meer