EarthHour: zet jij zaterdagavond 26 maart ook de knop om?

Regio – Op zaterdag 26 maart vindt van 20.30-21.30 uur de wereldwijde WNF campagne Earth Hour weer plaats. Miljoenen mensen, gemeenten en bedrijven in meer dan 190 landen zullen om 20.30 uur één uur lang het licht uitdoen om te laten zien dat zij de toekomst van de aarde belangrijk vinden. Ook dit jaar worden op verschillende locaties in en rondom Haarlem de lichten gedoofd.  

Wat is Earth Hour?  

Earth Hour is de grootste internationale campagne van het Wereld Natuur Fonds voor onze aarde. Onze leefwijze heeft een grote impact op de natuur. Het lijkt soms lastig die te verkleinen, maar het kán wel. 1 uur de knop omzetten lukt iedereen. Dat is een mooie stap die je thuis kunt realiseren of bij een van de deelnemende partners. 

Doe ook mee! 

WNF-Regioteam Kennemerland roept iedereen in de regio op om het uur in het donker op een bijzondere wijze door te brengen. Bijvoorbeeld met een gratis spel van de Speelgoedbank of door gezellig te dineren bij kaarslicht in één van de deelnemende restaurants. Hoe meer deelnemers tijdens Earth Hour meedoen, des te krachtiger is het signaal en de bewustwording dat we zuinig moeten zijn op onze aarde. 

Laat weten dat je meedoet via sociale media zoals Facebook of Instagram #EarthHour en tag WNF-Regioteam Kennemerland.   

De gemeente Haarlem zorgt dat om 20.30 uur de lichten van onder andere het Stadhuis, Molen De Adriaan, Schoterveense Molen, de Bakenesserkerk, de Amsterdamse Poort, de Grote of St. Bavo, Nieuwe Kerk en de gevelverlichting van de binnenstad tijdelijk doven.  

-Ruim 40 restaurants uit de regio (Haarlem, Zandvoort, Bloemendaal) zijn partner van Earth Hour. Voor een overzicht zie: Eventbrite – Edit Earth Hour 2022 Zij organiseren zogenaamde ‘candlelight dinners’: een romantisch etentje bij kaarslicht. De restaurants zijn te herkennen aan de speciale Earth Hour-promotieposter, ontworpen door de Haarlemse kunstenaar Eric Coolen. 

-De Speelgoedbank Haarlem opent haar deuren speciaal deze zaterdag tussen 11-13 uur. Bezoekers kunnen dan een gratis spelletje ophalen om de avond gezellig door te brengen. 

Het Ampzing Genootschap zal een Earth Hour-lied ten gehore brengen bij een aantal van de deelnemende locaties in Haarlem. 

Beeld:

De campagneposter geïllustreerd door Eric Coolen. Poster: aangeleverd

Reageer op dit artikel
Tags from the story
More from Redactie Pluswijzer
Rondleiding over Zorgvlied
Zondagmiddag 10 juli –14:00 – 16:00 uur  Marcel Bergen, auteur van Wandelen over Zorgvlied...
Read More
0 replies on “EarthHour: zet jij zaterdagavond 26 maart ook de knop om?”