E-bikes testen in Jaarbeurs Utrecht

De e-bike is hot en niet meer weg te denken uit het straatbeeld. E-bike Xperience speelt in op die groeiende behoefte met het grootste indoor testevent, van 28 februari tot en met 1 maart. Honderden modellen e-bikes van ruim 70 merken zijn beschikbaar voor een testrit op het 1.200 meter lange indoor testparcours. De kans om in één dag, onder één dak de keuze te maken voor de geschikte e-bike.
 
Onafhankelijk advies
Bezoekers kunnen alle vragen stellen aan de onafhankelijke adviseurs in het E-bike Theater. Zij vertellen wat de beste keuzes zijn aan de hand van het fietsgedrag. Past daar een stabiele achterwielmotor bij, een middenmotor of nu juist een voorwielmotor. Experts van brancheorganisaties en gerenommeerde opleidingsinstituten verzorgen gedurende de drie dagen presentaties en vragenuurtjes in het E-bike theater. Naast alle merken e-bikes, van lifestyle fietsen tot stadsfietsen en e-pedelecs vind je op E-Bike Xperience ook een ruim aanbod aan accessoires. Van helmen, tassen en sloten tot zadels en fietsendragers.
 
45 km/u Speed pedelecs
Naast de gewone e-bikes die tot maximaal 25 km/u trapondersteuning bieden, zijn er ook snellere e-bikes, die tot 45 km/u assistentie geven: de speed pedelecs. Deze vallen in de categorie bromfietsen, omdat de snelheid hoog ligt. Een brommerrijbewijs en een gecertificeerde e-bikehelm zijn verplicht. Ook een kentekenplaat en een WA-verzekering zijn een vereiste. 
 
Dé start van het nieuwe fietsseizoen
De Jaarbeurs staat 28 februari tot en met 1 maart in het teken van de start van het nieuwe fietsseizoen. Naast E-bike Xperience vinden ook de Fiets en Wandelbeurs en Bike MOTION Benelux plaats. Één ticket is geldig voor toegang tot drie beurzen. Op de Fiets en Wandelbeurs is er inspiratie voor fietsvakantiebestemmingen. De Bike MOTION Benelux is een paradijs voor de sportievere fietsers.
 
E-bike & Speed Pedelec van het Jaar 2020
Tijdens de opening van E-bike Xperience en Bike MOTION, op vrijdag 28 februari worden de winnaars van de Fiets van het Jaar verkiezingen bekend gemaakt. De genomineerden in de categorie e-bike en speed pedelec zijn:
E-bike van het Jaar
Gazelle Ultimate C8+ HMB
Koga  Pace B05 Tokyo Edition 
Stella Bergamo BPD
Trek Allant+ 7  
Speed Pedelec van het Jaar
Gazelle Ultimate Speed 380
Haibike SDURO Trekking S 9.0
Specialized Turbo Vado 6.0 
De ‘Fiets van het Jaar verkiezing’ is een initiatief van RAI Vereniging. RAI Vereniging wil op deze wijze bijdragen aan een positieve en juiste beeldvorming over de kwaliteit van gewone, elektrische en sportieve fietsen in Nederland. De verkiezing is van oudsher opgericht om consumenten en media te laten weten welke ontwikkelingen gaande zijn in de fietsbranche. Welke noviteiten en slimmigheden hebben de ontwerpers bedacht om het koperspubliek aan te spreken. Naast de innovaties op een fiets, kijkt de jury ook naar andere aspecten, zoals veiligheid, afwerking, rijgedrag, prijs-kwaliteit verhouding en de X-factor van de fiets.                                 
 
Openingstijden E-bike Xperience
Vrijdag 28 februari : 10.00 uur – 17.00 uur
Zaterdag 29 februari: 10.00 uur – 17.00 uur
Zondag 1 maart: 10.00 uur – 17.00 uur
(Foto: aangeleverd)
Reageer op dit artikel
More from Redactie Pluswijzer
Hoe werkt het aanvechten van een testament vanwege wilsonbekwaamheid?
De nalatenschap na iemands overlijden zorgt geregeld voor teleurstellingen, spanningen of zelfs...
Read More
0 replies on “E-bikes testen in Jaarbeurs Utrecht”