Duurzaamheid van binnenuit

De aarde is een door en door menselijke planeet geworden en de mensheid is uitgegroeid tot een kracht van geologische proporties. Denk aan een snel toenemende opwarming, oceanen vol plastic, en een zesde massa-extinctie die inmiddels in volle gang is. Met het akkoord van Parijs is de belofte gemaakt: de komende decennia staan mensen voor de uitdaging van een totale energietransitie naar een volledig duurzame wereld. Deze transitie gaat echter over meer dan een overschakeling naar alternatieve energie en een andersoortige economie – het gaat ook een nieuw bewustzijn, waarin we andere keuzes maken, andere dingen waarderen en prioriteren. Het gaat over een innerlijke transitie.

Duurzaamheid van binnenuit is een drieluik op 3, 17 en 31 mei en georganiseerd in samenwerking met Stichting NatuurCollege. De serie wil inspireren tot kritische zelfreflectie op mens en wereldbeeld in relatie tot (on)duurzaamheid.

Van 20.00 tot 22.00 uur in De Nieuwe Liefde, Da Costakade 102, Amsterdam. Meer informatie en kaarten verkrijgbaar via: De Nieuwe Liefde.

Reageer op dit artikel
More from Redactie Pluswijzer
Een Simeon ten Holt-dag
Museum Kranenburgh in Bergen organiseert op 29 januari een dag rondom de...
Read More
0 replies on “Duurzaamheid van binnenuit”