Drie dagen kunst en design op het Hembrugterrein: Art Zaanstad Event

Het Hembrugterrein in Zaandam vormt eind mei opnieuw het decor voor de moderne en hedendaagse kunst en design van het Artzaanstad Event. Circa honderd kunstenaars tonen, verkopen en verhuren hun werk tijdens de inmiddels zevende editie van dit kunst- en designevenement dat dit jaar plaatsvindt in het weekend van 25, 26 en 27 mei.

Het driedaagse kunstevent biedt elk jaar een podium aan zowel gevestigde namen als startende professionele kunstenaars en ontwerpers. Tijdens het event zijn onder meer schilderijen, fotografie, sculpturen, sieraden, design en diverse projecten te zien.
Het Artzaanstad Event onderscheidt zich van andere beurzen doordat alle getoonde kunstwerken op het evenement zowel gekocht als gehuurd kunnen worden: een uniek concept. Bovendien zijn de kunstenaars en ontwerpers zelf aanwezig om over hun werk te vertellen. Bezoekers kunnen daarnaast een gevarieerd dagprogramma verwachten met onder meer diverse maatschappelijke en kunsteducatieprojecten.

Organisator Artzaanstad (voorheen Het Kunstcentrum) is sinds oktober 2017 gevestigd op het Hembrugterrein; een historische locatie tussen Amsterdam en Zaandam met industriële gebouwen in een groene omgeving. In de voormalige kardoeshulzendraaierij op dit vroegere artillerieterrein is nu permanent een grote collectie kunst en design te koop en te huur. Artzaanstad organiseert daarnaast ook regelmatig exposities en andere activiteiten. Het terrein is volop in ontwikkeling en inmiddels een geliefde plek voor diverse culturele evenementen en andere creatieve initiatieven.

Het Artzaanstad Event is geopend op vrijdag 25 mei van 16.00 tot 21.00 uur met om 18.00 uur de officiële, feestelijke opening, op zaterdag 26 en zondag 27 mei is de beurs geopend van 12.00 tot 18.00 uur. De entreeprijs bedraagt € 7,50 in de online voorverkoop en € 10,- aan de kassa. Locatie: Hembrugterrein Zaandam, gebouw 72 (Projectgebouw), Hemkade 18, 1506 PR Zaandam. Bezoekers kunnen gratis parkeren. Vanaf het NS-station Zaandam rijdt tijdens het evenement een gratis pendelbus. Meer informatie over de deelnemende kunstenaars en de programmering is te vinden op www.artzaanstadevent.nl.

 

Reageer op dit artikel
More from Redactie Pluswijzer
Expositie over bleekneusjes
Wat is een bleekneusje? Of een Koloniehuis? Tot in de jaren zeventig wist...
Read More
0 replies on “Drie dagen kunst en design op het Hembrugterrein: Art Zaanstad Event”