Draaiorgelmuseum Haarlem vaker open in de zomervakantie

Omdat veel mensen dit jaar vakantie in eigen land vieren, zal het Draaiorgelmuseum in Haarlem vaker geopend zijn voor publiek. Naast de normale zondagsconcerten die het museum elke week heeft, zal op zaterdag 1 augustus het museum extra geopend zijn.

Bezoekers kunnen doorlopend genieten van prachtige orgelklanken en men komt meer te weten over de geschiedenis van de museumcollectie die uit liefst 14 straat-, dans- en kermisorgels bestaat. Kinderen kunnen aan het kleinste orgel uit de collectie, de Mariëlle, draaien en zij krijgen een echt orgeldraaiersdiploma mee naar huis.

Op zoek naar een leuk uitje? Kom genieten van ons straatorgel de “Jupiter” uit 1900 of het 9 meter lange en 6 meter hoge “Kunkelsorgel” uit 1909.

Het museum is, zowel op zaterdag 1 augustus als op de reguliere zondag, geopend van 12.00 tot 18.00 uur en het is te vinden aan de Küppersweg 3 in de Waarderpolder. Voor fietsers en wandelaars is het museum eenvoudig te bereiken via de (nieuwe) Figeebrug.

De entree is vrij.

Het museum werkt volgens de richtlijnen van het RIVM. Op www.draaiorgelmuseum.org is meer informatie te vinden. (Foto: aangeleverd)

Reageer op dit artikel
Tags from the story
More from Redactie Pluswijzer
ABIBIMAN EFFE: Ghanese portretten
Kunstenaar Huib van den Broek, uit Heemstede, exposeert zijn Ghanese portretten in...
Read More
0 replies on “Draaiorgelmuseum Haarlem vaker open in de zomervakantie”