Douwe Bob opent Bevrijdingspop in Noord-Holland

Singer-songwriter Douwe Bob is de eerste artiest die op 5 mei optreedt op Bevrijdingspop in Haarlem. Dit jaar begint de Nationale Viering Bevrijding in de provincie Noord-Holland en ontsteekt de minister-president na de 5 mei-lezing het Bevrijdingsvuur. Douwe Bob opent daarna de festiviteiten op Bevrijdingspop.

In en rond het Provinciehuis staat op Bevrijdingsdag het persoonlijke verhaal over vrijheid centraal. In de tuin van het Provinciehuis worden diverse presentaties gegeven. De viering wordt georganiseerd door de provincie Noord-Holland, het Nationaal Comité 4 en 5 mei, Bevrijdingspop en de gemeente Haarlem. Na de 5 mei-lezing, die door Nasrdin Dchar wordt gehouden, ontsteekt de minister-president op het hoofdpodium van Bevrijdingspop het Bevrijdingsvuur.
Aansluitend opent Noord-Hollander Douwe Bob Bevrijdingspop, dat plaats vindt in de Haarlemmerhout vóór het Provinciehuis. Douwe Bob: ,,Wat een mooie eer om Bevrijdingsdag 2017 muzikaal te mogen openen! Hoe mooi is het om de vrijheid die wij hier hebben te vieren met elkaar. Ik kan niet wachten, we maken er een groot feest van.”
In de aanloop naar 5 mei besteedt de provincie Noord-Holland aandacht aan persoonlijke verhalen over vrijheid. Dat zijn verhalen uit de oorlog maar ook verhalen van nu. Jongeren worden betrokken om uitdrukking te geven wat vrijheid voor hen betekent. Dit doen zij op verschillende wijzen onder meer dans, tekeningen, lichtprojecties, posters en vlogs. Meer informatie is te vinden op www.vrijheidnh.nl.
Reageer op dit artikel
More from Redactie Pluswijzer
Waagexpositie met bomen als inspiratiebron
Connie Vlasveld uit Heemstede en Arjan Bosch uit Haarlem exposeren de komende...
Read More
0 replies on “Douwe Bob opent Bevrijdingspop in Noord-Holland”