Doe mee aan Hartekind Ride Utrechtse Heuvelrug

Op zondag 3 juli 2022 vindt de eerste editie van Hartekind Ride 2022 plaats, een evenement waar fietsliefhebbers hun hart kunnen ophalen. Deelnemers leggen 60, 100 of 150 kilometer op fiets af ten goede van Stichting Hartekind, die de strijd aangaat tegen doodsoorzaak nummer één onder kinderen tot 15 jaar.
 

Dit is Hartekind Ride

Een fietsfeest voor ieder niveau, waarbij deelnemers 60, 100 of 150 kilometer door de wisselende en prachtige landschappen van de Utrechtse Heuvelrug afleggen. Het event heeft een feestelijke start en finish. Verder is er natuurlijk goede verzorging op de route: er is voldoende eten en drinken, er zijn bezemwagens en het event wordt vastgelegd op foto en video. Jong en oud, alleen, met vrienden, familie of het bedrijf: Hartekind Ride is voor vele fietsniveaus mogelijk. 
 

Voor hartekinderen

Deelnemers halen € 150 sponsorgeld op. De opbrengst van Hartekind Ride komt ten goede aan Stichting Hartekind. Jaarlijks worden er meer dan 1.500 baby’s geboren met een aangeboren hartafwijking. Nog altijd sterven er ieder jaar 150 kinderen aan een aangeboren hartafwijking, hiermee is dit doodsoorzaak nummer 1 onder kinderen tot 15 jaar. Stichting Hartekind financiert wetenschappelijk onderzoek om de overlevingskansen en kwaliteit van leven van hartekinderen verbeteren. 
 

Yara van Kerkhof, Olympisch kampioene shorttrack en zelf een ‘hartekind’: “Ieder kind verdient een toekomst, zoals ik die heb gekregen. Er is veel onderzoek en geld nodig om meer kinderen te kunnen genezen”.  
 

Maak hét verschil voor hartekinderen!

Daag jezelf uit en fiets op 3 juli 2022 mee met het peloton van Hartekind Ride. Schrijf je in op hartekindride.nl/

Foto: © Vera van der Wal, Captured by Vera fotografie

Reageer op dit artikel
Tags from the story
More from Redactie Pluswijzer
Jubileumexposities 80-jarige Wim Vellekoop
De komende weken exposeert Haarlems beeldend kunstenaar Wim Vellekoop op twee historische Haarlemse...
Read More
0 replies on “Doe mee aan Hartekind Ride Utrechtse Heuvelrug”