Documentaireserie over Paul van Vliet op tv bij ONS

In december start bij nostalgische televisiezender ONS een zesdelige documentaireserie over theaterfenomeen Paul van Vliet. In de reeks Paul van Vliet – Een Leven Lang Theater wordt de kijker meegenomen door de omvangrijke carrière van deze veelzijdige cabaretier. De serie geeft een beeld van het gehele theaterleven van deze veelzijdige cabaretier.
Alle grote successen waarmee hij zich onsterfelijk heeft gemaakt, passeren de revue, zoals de typetjes Bram van de Commune, Majoor Kees Baron Taets van Avezaethe en Haagse Benny. Van Vliet is door de jaren heen ook bekend geworden met zijn indrukwekkende liedjes, zoals Meisjes van 13, Veilig achterop bij vader op de fiets en Pappa is blijven hangen aan de sixties. Veel van zijn liedjes werden grote hits. Naast fragmenten uit zijn shows bevat iedere aflevering ook interviews met Paul van Vliet.
Toen Paul van Vliet in de jaren vijftig rechten studeerde in Leiden begon hij met cabaret. Hij speelde in diverse gezelschappen en al vrij snel richtte hij in zijn geboortestad Den Haag het kleine Theater Pepijn op. Zijn grote theaterdoorbraak beleefde hij in het Kurhaus in Scheveningen. Daarna speelde hij tientallen jaren in zijn eigen onemanshows.
De cabaretier ontving een groot aantal onderscheidingen en prijzen. Zo won hij een Gouden Harp, een Edison en Cultuurprijzen van Den Haag, Rotterdam en Vlaanderen. Ook is hij Ridder in de Orde van de Nederlandse Leeuw. Paul van Vliet speelt het komende half jaar zijn laatste show in de Koninklijke Schouwburg in Den Haag. Paul van Vliet – Een Leven Lang Theater is te zien bij ONS vanaf 12 december, iedere dinsdag om 21.30 uur. Met een herhaling op zaterdag om 18.30 uur. Foto: Roy Beusker.
Reageer op dit artikel
Meer van Redactie Pluswijzer

Een feestelijke wintermaand in de Hermitage Amsterdam

Iedere dag activiteiten voor alle leeftijden én vier tentoonstellingen De Hermitage Amsterdam...
Lees meer