Dit zijn de 5 mooiste wijnreizen in Europa

Dit zijn de 5 mooiste wijnreizen in Europa

Op zoek naar de mooiste wijnreizen in Europa? Misschien denkt u dan meteen aan Frankrijk, maar ook elders in Europa zijn er prachtige gebieden te vinden waar ze heerlijke wijnen kunnen maken. Denk maar aan Italië of Duitsland. Wij hebben een selectie gemaakt met de 5 mooiste wijnreizen in Europa. Nadien nog extra nagenieten van uw reis? Dan kunt u de wijn kopen in Nederland!

De Champagnestreek in Frankrijk

Laten we beginnen bij het wijnland bij uitstek. Frankrijk heeft namelijk een heel bijzondere trekpleister op het gebied van wijnen: de champagnestreek. Bij deze wijnreis kunt u bijvoorbeeld voor een accommodatie in Reims of Épernay gaan. Hier vandaan kunt u op uw gemak door de regio toeren. Natuurlijk is het ook mogelijk om de speciale champagneroute te volgen. Bent u van plan om van de plaatselijke champagnes te genieten, dan kan dat natuurlijk. Bij de diverse kelders worden zeker proeverijen aangeboden. De meeste champagnekelders bieden ook rondleidingen aan met gids, zodat u de wijngaarden en wijnkelders onder begeleiding kunt ontdekken. Bij Michel Fagot is er bijvoorbeeld een rondleiding in het Engels. Zo hoort u ook nog wat leuke weetjes over de specifieke champagne. Natuurlijk is het dan wel een goed idee om voor een hotel of gîte in de omgeving te kiezen, zodat u niet meer achter het stuur hoeft.

De Moezel in Duitsland

Ook onze oosterburen zijn thuis in het maken van wijnen. De Moezelwijnen zijn over de hele wereld bekend. Maar wist u al dat deze streek ook van alles te bieden heeft voor de avontuurlijke reiziger? Tijdens een wijnreis in deze omgeving kunt u niet alleen genieten van geweldige smaaksensaties, maar u kunt ook cultuur snuiven. Er zijn vele oude stadjes en kastelen te vinden die zeer de moeite waard zijn, zoals Traben-Trarbach. Wist u dat in deze omgeving al in de tijd van de Romeinen wijn geproduceerd werd? Bovendien houden de Duitsers ook wel van een feestje. In de maanden juli tot en met oktober is er vrijwel altijd iets te vieren! Neem deel aan een van de gezellige wijn- of oogstfeesten en geniet!

Puglia in Italië

Reis naar de hak van de Italiaanse laars om een van de meest smakelijke Italiaanse wijnen te proeven. Al in de 8ste eeuw voor Christus werden hier wijnen geproduceerd, maar de wijnproductie heeft een aantal eeuwen op een laag pitje gestaan. In de vorige eeuw kwam daar drastisch verandering in en werd er meer wijn geproduceerd dan ooit. Puglia-wijnen staan bekend om hun delicate, frisse smaak, maar er zijn ook wijnen in deze streek die zeer vol en warm zijn. Zowel rood als wit wordt in Puglia volop geschonken. Er is zeker een Puglia wijn die past bij uw smaak. Puglia is een zeer vruchtbare regio in het zuidoosten van Italië. Hier vindt u maar liefst 350 km land voor u uitgestrekt. De streek grenst aan de Adriatische kust en is dan ook heel geschikt voor iedereen die van zee en oceaan houdt. In deze streek is het vrijwel altijd mooi weer. Wist u dat Puglia zelfs ‘gebrek aan regen’ betekent?

Dão in Portugal

Bij Portugal denkt u misschien vooral aan port, maar ook de gewone wijnen zijn in dit land zeker aan te raden. Bij port wordt wat meer alcohol gebruikt, waardoor het niet als wijn, maar altijd als portwijn wordt aangeduid. De Dão-streek staat echter bekend als een van de oudste wijnbouwgebieden van Portugal. De streek is relatief hooggelegen, waardoor de omstandigheden voor de wijnteelt ideaal zijn. De bergen beschermen de streek namelijk tegen hevige regen en wind. Op een bodem van graniet en leisteen gedijen de diverse druivenrassen uitstekend. Tijdens een wijnreis door deze streek zult u zeker genieten van de schoonheid van het land, maar ook van de gastvrijheid van de wijnboeren. Ze leiden u graag rond door hun wijngaarden en de kelders. Natuurlijk kunt u ook in Portugal rekenen op uitgebreide proeverijen!

Ozalj in Kroatië

Hoewel Kroatië niet zo bekendstaat als wijnland, is dat vooral om dat de wijnen uit dit land ondergewaardeerd worden. Ze hebben er namelijk heerlijke wijnen sinds de middeleeuwen! Sinds kort is er zelfs een speciale wijnroute die zo’n 30 km lang is. Hierbij start u in Vivodina en komt u uit in Vrhovac. De wijngeschiedenis van Kroatië is beslist rijk te noemen. De lokale wijn varieert van een smakelijke graševina tot een verrassende sauvignon.

Welke locatie u ook kiest, elke streek heeft zijn eigen specifieke wijn en sfeer. Elke wijnreis wordt zo tot een onvergetelijke herinnering. Geniet van uw wijnreis!

Reageer op dit artikel
Tags from the story
,
More from Redactie Pluswijzer
Velsen in beweging met Olga Commandeur
Dat je altijd en overal kunt bewegen, weet Olga Commandeur als geen...
Read More
0 replies on “Dit zijn de 5 mooiste wijnreizen in Europa”