Désanne van Brederode en de kracht van de verbeelding

Op zondagmiddag 21 februari, 16.00 uur, is Désanne van Brederode, schrijfster en filosofe, de gast van Areopagus Bloemendaal. In de Dorpskerk van Bloemendaal spreekt Ad van Nieuwpoort met haar over de kracht van de verbeelding.

In 1994 debuteerde zij bij uitgeverij Querido met de roman Ave Verum Corpus- gegroet waarlijk lichaam. Hierna verschenen er bij de zelfde uitgeverij nog een zestal romans van haar hand, waarvan de laatste, getiteld Vallende Vorst, in het najaar van 2015. In 2013 verscheen een bundeling lezingen en essays: De ziel onder de arm – over aandachtig leven. Désanne houdt geregeld lezingen over uiteenlopende onderwerpen, meestal van levensbeschouwelijke aard. Ze is lid van het filosofisch elftal van dagblad Trouw, voorzitter van de Iona Stichting en bestuurslid van Het Syrische Comité in Nederland.

Areopagus is een cultureel/maatschappelijk platform voor verdieping, bezieling en verstrooiing en wil graag voorwaarden scheppen voor een vrij en offline gesprek met beslissers en opinieleiders en zoeken naar waar het ‘ooit allemaal om begonnen is’. Foto: Johannes Abeling.

Reageer op dit artikel
More from Redactie Pluswijzer
Al 50.000 deelnemers speciale editie Avond4daagse
Even dreigde de coronacrisis roet in het eten te gooien, maar ook...
Read More
0 replies on “Désanne van Brederode en de kracht van de verbeelding”