‘Denk ook aan senioren die geen QR-code hebben’

Met de aankondiging van het kabinet om de anderhalve meter regel af te schaffen en meer mogelijkheden voor onder meer theater en concertzalen, lijkt het oude leven stukje bij beetje weer meer in beeld te komen. Toch komen er bij seniorenorganisatie KBO-PCOB ook zorgelijke berichten binnen. Het coronatoegangsbewijs, met bijbehorende QR-code, waarmee je moet bewijzen dat je toegang tot horeca en theater mag krijgen, zorgt namelijk voor de nodige onrust bij senioren.

Marcel Sturkenboom, directeur KBO-PCOB: “Niet iedereen weet hoe je de code op de telefoon kan krijgen, of heeft zelfs de mogelijkheid niet. Men bezit simpelweg niet een (geschikte) smartphone of is niet digivaardig genoeg. Maar ook tegen de papieren variant wordt als een berg tegenop gezien.”

Want nu al blijkt dat aanvragen van de (papieren) QR-code niet altijd even makkelijk gaat. Zo heeft niet iedere gevaccineerde aangegeven dat diens prikgegevens gedeeld mogen worden, wat nodig is om een QR-code te krijgen. Ook gebeurt het dat senioren, die niet via de GGD gevaccineerd zijn, van het kastje naar de muur gestuurd worden. Sturkenboom: “Het zou fijn zijn als hier een oplossing voor gevonden wordt. Het zou erg jammerlijk zijn dat iemand die gevaccineerd is, die snakt naar contact en gezelligheid met anderen, alsnog hiervan uitgesloten wordt omdat een QR-code ontbreekt.”

KBO-PCOB

Met een kwart miljoen leden is KBO-PCOB de grootste seniorenorganisatie van Nederland met een sterk netwerk van lokale afdelingen. Met senioren die betrokken en van betekenis zijn voor elkaar en voor de samenleving.

Beeld: Pixabay

Reageer op dit artikel
Tags from the story
, ,
More from Redactie Pluswijzer
Anneke uit Driehuis bij 10 finalisten in zoektocht naar grootste schildertalent van Nederland
In het nieuwe NTR programma Project Rembrandt, gepresenteerd door Annechien Steenhuizen, wordt...
Read More
0 replies on “‘Denk ook aan senioren die geen QR-code hebben’”