Deelnemers bevolkingsonderzoek zeer tevreden

Cliënten zijn zeer tevreden over het bevolkingsonderzoek borstkanker. De landelijke screeningsorganisaties scoren een gemiddeld tevredenheidscijfer van maar liefst 8,9. Dit blijkt uit een cliënttevredenheidsonderzoek dat vanaf eind 2019 is uitgevoerd door een extern onderzoeksbureau. Het cijfer is zelfs hoger dan bij het vorige onderzoek in 2017 (8,7).

Tevredenheidsonderzoek

Het tevredenheidsonderzoek is anoniem uitgevoerd en richtte zich op ervaringen van cliënten. In totaal hebben landelijk 3.214 cliënten deelgenomen. Bij ontvangst in het onderzoekscentrum ontvingen zij een flyer met een inlogcode voor het online onderzoek. De onderzoekers vroegen cliënten zich uit te spreken over de informatie die ze hadden ontvangen, de website, het maken/wijzigen van een afspraak, de medewerkers van het onderzoekscentrum en de informatielijn, en het onderzoek zelf.

Mooie resultaten

Cliënten waarderen vrijwel alle onderdelen van het onderzoek met hoge scores. Het bevolkingsonderzoek scoort een 9 voor de tevredenheid over de medewerkers van het onderzoekscentrum en voor het vertrouwen in het onderzoek. Voornamelijk het belang om mee te doen aan het bevolkingsonderzoek leeft onder de respondenten: de stelling ‘Ik vind het bevolkingsonderzoek borstkanker belangrijk’ wordt beoordeeld met een 9,5.

Verbeteracties

De laagste score is de pijnbeleving tijdens het onderzoek. De stelling ‘De pijn was goed te verdragen’ werd beoordeeld met een 6,3. De screeningsorganisaties blijven zich inzetten voor verbeteringen. Zo heeft de organisatie onder meer een filmpje gemaakt om de cliënten zo goed mogelijk voor te bereiden op het onderzoek. Dit filmpje is op de borstkankerpagina van www.bevolkingsonderzoeknederland.nl te zien.

Waarborgen tevredenheid

Vanwege de coronacrisis is het bevolkingsonderzoek begin maart stopgezet. Op 8 juli is het bevolkingsonderzoek weer opgestart, nadat er maatregelen waren getroffen om het veilig voort te kunnen zetten. Stichting Bevolkingsonderzoek Midden-West is trots op de resultaten van het onderzoek en zet zich in om de tevredenheid van de cliënten ook in deze bijzondere tijd te kunnen waarborgen.

1 op de 7 vrouwen krijgt borstkanker

Borstkanker is de meest voorkomende vorm van kanker onder Nederlandse vrouwen. Ongeveer 1 op de 7 vrouwen in Nederland krijgt in haar leven borstkanker. Van de vrouwen met borstkanker is 80% ouder dan 50 jaar. Daarom krijgen 1,3 miljoen vrouwen in de leeftijd van 50 tot en met 75 jaar een uitnodiging voor het bevolkingsonderzoek borstkanker. Door mee te doen aan het bevolkingsonderzoek is de kans groter om borstkanker vroeg te ontdekken en succesvol te behandelen. (Foto: Bos Media Services)

Reageer op dit artikel
More from Redactie Pluswijzer
Camerata Trajectina herdenkt Bredero’s Gouden Eeuw
Camerata Trajectina is dé pleitbezorger van de Nederlandse muziek van de middeleeuwen...
Read More
0 replies on “Deelnemers bevolkingsonderzoek zeer tevreden”