De meest voorkomende huidkwaaltjes in de winter

De-meest-voorkomende-huidkwaaltjes-in-de-winter

In de winter moeten we lief zijn voor onze huid. Droge lucht en temperatuurwisseling van warm naar koud en andersom zorgen voor een aantal winterkwaaltjes. Hierdoor wordt onze huid eerder schraal en droog. Om dat te lijf te gaan, zijn er tal van verzorgingsproducten verkrijgbaar die je huid beschermen, verzorgen maar ook verwennen.

De huidverzorgingsproducten van Marbert zijn perfect om iedere dag te gebruiken maar daarnaast zijn het ook echte verwenproducten. Je handen, gezicht en lichaam verdienen de komende tijd extra aandacht met de juiste producten.

Voor je handen

In de winter kunnen onze handen droog en ruw aanvoelen door de droge lucht en de temperatuurswisseling van warm naar koud en andersom. Je handen worden droog en schilferig waardoor ze misschien gaan jeuken. Goed en regelmatig hydrateren is daarom belangrijk. Drink voldoende water en smeer je handen daarnaast in met een voedende handcrème die je huidbarrière herstelt. Dit zijn handcrèmes die een lang aanhoudende filmlaag achterlaten op de huid waardoor die de kans krijgt om weer te herstellen. De huid wordt zo beschermd tegen invloeden van buitenaf. Heb je snel last van droge handen? Zorg er dan voor dat je altijd een handcrème bij je hebt.

Op wintersport? Bescherm je gezicht!

Ga je binnenkort op wintersport? Bedek je gezicht dan goed. Het kan ijzig koud zijn in de bergen. Voor de rest bescherm je je huid met een goede zonnebrand. Daarnaast neem je hydraterende dag- en nachtverzorging mee. Of ondersteun je je huid met Marbert Profutura. Deze ampullen zorgen ervoor dat je huid herstelt tijdens de nachtrust. ‘s Morgens ziet je huid er zichtbaar jeugdiger uit en ook frisser.

Douche niet te heet

In de winter zet je de douche graag wat graden hoger om zo door te warmen. Maar pas op dat je het niet te vaak doet en zeker niet te heet. Dan breng je je natuurlijke huidbarrière uit balans. Het kan geen kwaad om je na het douchen regelmatig in te smeren met een intensief verzorgende bodylotion zoals de Marbert Bath & Body Classic. Deze bodylotion is voor ieder huidtype, ruikt heerlijk naar bloemen, verbetert de huidelasticiteit en heeft een hydraterende werking.

Advies

Naast het gebruik van de juiste huidproducten die je huid voeden, herstellen en beschermen, is het ook belangrijk om je goed aan te kleden. Zeker als je last hebt van winterhanden of wintertenen. Deze aandoeningen ontstaan doordat de kleine bloedvaatjes in je handen extreem reageren op de koude temperatuur. Door de kou zwellen je handen of tenen op. Voorkom zoveel mogelijk de blootstelling aan de kou en draag handschoenen of wanten. Helaas helpt een handcrème of voetencrème hierbij niet. Voor deze aandoening bestaan er diverse behandelmethoden. Belangrijk is om je handen en voeten rustig te laten opwarmen. Houd ze dus niet onder de warme kraan. Andere methoden zijn wisselbaden, een speciale zalf, lichttherapie of medicatie.

Bestel je huidproducten online

Tegenwoordig hoef je de deur niet meer uit om huidverzorgingsproducten te kopen. Je bestelt ze heel eenvoudig online. Bij Marbert.nl vind je een uitgebreid assortiment heerlijke huidverzorgingsproducten maar ook diverse soorten make-up en geuren. Het assortiment van Marbert biedt producten voor jongeren en dames en heren. Voor ieder huidtype is er wel een passend reinigingsproduct, een dagcrème, een serum of een bodylotion. Bovendien zijn de producten van Marbert aantrekkelijk geprijsd.

Reageer op dit artikel
Tags van dit artikel
,
Meer van Redactie Pluswijzer

Pathé start nieuwe Metropolitan Opera seizoen met de opera Aïda

Het hele jaar zie je de mooiste opera’s van The Metropolitan Opera...
Lees meer