De kracht van de kringloopwinkel

Na de succesvolle documentaireserie Het succes van de kringloopwinkel (2017) komt de VPRO deze kerst met De kracht van de kringloopwinkel. De vijf nieuwe afleveringen zitten vol unieke vondsten en bijzondere mensen met hartverwarmende verhalen. In deze reeks speciale aandacht voor de kunst van het upcyclen: het op creatieve wijze nieuw leven geven aan oude spullen. Naast de spullen krijgen ook de medewerkers vaak een tweede kans in de kringloopwinkels. Ze (her)ontdekken hun talenten en geven nieuwe glans aan hun leven.

De kracht van de kringloopwinkel komt naast duurzaamheid ook de sociale functie aan bod: de kringloopwinkel als dorpsplein. Een plek waar mensen uit alle windrichtingen elkaar écht ontmoeten, zich thuis voelen en zich oprecht om elkaar bekommeren. Regisseur Frank Wiering laat zien dat de menselijke veerkracht -gevoed met humor, tolerantie en trouw- bijna grenzeloos is.
Deze nieuwe serie speelt zich af in kringloopwinkels in Leeuwarden, Apeldoorn, Groningen en Amersfoort.


Uitzending: Maandag 23 t/m vrijdag 27 december om 21.10 uur op NPO 2. Website: vpro.nl/kringloopwinkel#kringloopwinkel. (foto: Marc Homs)

Foto:

Benita en Riemer in Kringloopwinkel ‘De Oude Bieb’ in Groningen (foto: Niels van Koevorden)

Reageer op dit artikel
Tags van dit artikel
, ,
Meer van Redactie Pluswijzer

Fiets en Wandelbeurs 2019: Nog zo veel te ontdekken….

De Fiets en Wandelbeurs komt er weer aan! Op 1, 2 en...
Lees meer