De e-bike kan mee

fietsendrager

Volgens de Bovag bestaat de helft van de totale omzet van verkochte fietsen uit elektrische modellen. Er met de fiets op uit wordt steeds populairder vooral met de e-bike kilometers maken door natuurgebieden, langs de kust en door steden. Meer en meer mensen willen graag nieuwe plekken ontdekken en nemen de elektrische fietsen achter op de auto mee naar de gewenste locatie.

Fietsendrager

Voor het transporteren van elektrische fietsen is er een speciale fietsendrager voor elektrische fietsen. Veel fietsendragers voor e-bikes hebben een verstevigde constructie, waarbij ook rekening is gehouden met het kantelen van de drager. Hierdoor blijft de toegang tot de kofferbak van de auto beschikbaar zonder de fietsen eraf te moeten halen. Een goede fietsendrager hoeft niet duur te zijn en er zijn bijzondere robuuste en betaalbare modellen voor trekhaak en achterklep. De beste auto fietsendrager is licht, kantelbaar, betaalbaar en natuurlijk veilig.

Gewicht

In feite bepaalt de kogeldruk het maximale toelaatbare gewicht van de trekhaak. Dit ligt meestal tussen de 50-75 kg. Het totaal wordt bepaald door het gewicht van de fietsendrager plus het gewicht van de fietsen. Elektrische fietsen wegen snel zo’n 25 kilo. Wordt de auto te zwaar belast dan bieden de huidige veren onvoldoende ondersteuning. Gevolgen is dat de auto aan de achterzijde doorzakt. Er ontstaat een slechtere wegligging én de remafstand wordt een stuk groter. Hulpveren kunnen een oplossing zijn om de extra benodigde ondersteuning op te vangen.

E-bike

De e-bike is een handige fiets wanneer de snelheid van 25 km per uur voldoende is. Vaak gaat het om korte afstanden waarbij ondersteuning prettig is. Een fiets met een 300 wattuur-accu heeft met flinke ondersteuning een actieradius van 35 tot 40 kilometer fietsen. Met weinig ondersteuning haal je zo’n 90 kilometer. Met de e-bike blijf je op het fietspad en je hebt geen kenteken of helm nodig.

Reageer op dit artikel
More from Redactie Pluswijzer
Voorstelling ‘Lastige Ouders’ online te zien
Eigen Werk Theaterteam speelt de voorstelling ‘Lastige Ouders’ in een livestream op...
Read More
0 replies on “De e-bike kan mee”