De Dijk en Amsterdam Sinfonietta in Carré

Twee jaar geleden speelden De Dijk en Amsterdam Sinfonietta negen keer voor uitverkochte concertzalen het programma Dijkers & Strijkers. De samenwerking van de acht man sterke rockband met het 22-koppige strijkorkest zorgde voor laaiend enthousiaste reacties bij het publiek. De cd Dijkers en Strijkers kwam binnen op nummer 1 in de Album Top 100. Wegens het enorme succes van deze gouden combinatie is besloten een extra concert te geven in Koninklijk Theater Carré in Amsterdam op 30 juni.
Op het programma staan vooral nummers van De Dijk. Hits als Bloedend Hart, Zevende hemel en Dat zou mooi zijn. Maar ook covers van Jacques Brel en Ramses Shaffy.
 Uit het klassieke repertoire worden de liederen Sehnsucht van Tsjaikovski en Der Leiermann uit de Winterreise van Schubert gespeeld, voor dit project in het Nederlands vertaald door zanger Huub van der Lubbe. Alle uitgevoerde muziek is speciaal voor deze gelegenheid gearrangeerd. De Dijk tourt al 35 jaar door het land. In popzalen en op festivals. Het concert met Amsterdam Sinfonietta in Carré is de laatste van de voorjaarstour. Foto: Bob Bronshoff.

Reageer op dit artikel
Meer van Redactie Pluswijzer

Koning Willem-Alexander opent Sonsbeek ’16: transaction

De internationale hedendaagse kunsttentoonstelling Sonbeek ’16: transaction is op vrijdag 3 juni...
Lees meer