De allermooiste fietsroutes

La Vélo Francette in Frankrijk, te zien op de foto, het Belgische La Wallonie picarde à vélo, de Van Gogh Fietsroute in Brabant en de Zwitserse Herzroute hebben een nominatie op zak voor de Fietstrofee 2016. Op 20 februari, tijdens de eerste dag van de Fiets en Wandelbeurs in Jaarbeurs Utrecht, reikt de jury deze onderscheiding uit aan de winnaar.

Vertegenwoordigers van de betrokken toeristische organisaties lichtten de vier routes toe tijdens een presentatie in fietsreisspeciaalzaak De Vakantiefietser in Amsterdam. Daar kregen ze uit handen van juryvoorzitter Bert Sitters ook een ‘genomineerden-certificaat’ uitgereikt.

La Vélo Francette is een nieuwe, goed gemarkeerde route van 630 kilometer – officieel Vélo Route 43 – voert door de mooiste landschappen van West-Frankrijk. Na het startpunt in Ouistreham aan de noordkust van Normandië en de historische havenstad La Rochelle aan de Atlantische Oceaan als eindpunt.

Fietsnetwerk La Wallonie picarde à vélo: In 2014 zijn in de streek Picardisch Wallonië, kortweg Wapi, maar liefst 7500 markeringen geplaatst. Zo ontstond een fijnmazig fietsknooppuntennetwerk met voor 1600 kilometer aan bewegwijzerde routes. Het netwerk in de provincie Henegouwen sluit aan op de Vlaamse knooppuntenroutes, de Waalse fietsroutes en de fietsroutes en ‘groene paden’ (voies vertes) in Frankrijk.

Van Gogh Fietsroute Brabant voert door de mooiste Brabantse landschappen, afgewisseld met bezoekjes aan plekken die Vincent van Gogh hebben gevormd, zoals Vincents Tekenlokaal in Tilburg, de Van Gogh kerk in Etten-Leur en tal van locaties in Nuenen. Een van de eyecatchers is het kunstzinnig verlichte Van Gogh-Roosegaarde fietspad, geïnspireerd op Van Goghs ‘De Sterrennacht’.

Hertzroute Zwitserland gaat van Lausanne naar Rorschach over weggetjes en paden langs de mooiste plekjes in het hart van Zwitserland. Het traject van 700 kilometer is opgedeeld in dertien dagetappes en telt 12.000 hoogtemeters. Voor de fietsliefhebbers staan Flyer e-bikes en accu-wisselstations ter beschikking.

Reageer op dit artikel
More from Redactie Pluswijzer
Bramen plukken in het duingebied
Augustus staat bekend als de oogstmaand van de braam, ook in het...
Read More
0 replies on “De allermooiste fietsroutes”