Cultureel festival Struûn op Texel

Op zo’n dertien podia verspreid over Den Burg wordt op 18, 19 en 20 november een vooruitblik gegeven op het nieuwe culturele seizoen op het eiland. Dat betekent drie dagen lang gratis genieten van muziek, theater, cabaret en kunst in een sprookjesachtig verlicht decor.

Net als bij vorige edities van het festival is het thema ‘licht in de donkere maanden’ de bindende factor van de optredens. Waar mogelijk spelen de locaties van de podia daarbij een rol. Als de duisternis intreedt, worden de straten en gebouwen van Den Burg sprookjesachtig verlicht.

Het aanbod van Struûn Texel is ongekend divers. Meer dan zestig acts en ruim vijfhonderd artiesten laten dit weekeinde zien wat zij komend cultureel seizoen gaan doen tijdens festivals als Lange Juni, Sommeltjespop en het Beach Food Festival. En dat is vaak van verrassend hoge kwaliteit. Bluesbands, countryzangers, verhalenvertellers, singer-songwriters en aanstormende Nederpoptalenten wisselen elkaar af op kleine en grote podia. Daarbij wordt bewust plaats ingeruimd voor jong talent. Bijvoorbeeld Audio Adam, die eerder al Serious Talent waren bij 3FM en optraden bij DWDD en GIEL. Verder maken onder andere Toneelgroep Sterrenstof, Popkoor Join’s Meeting en singer/songwriter Joanna Weston hun opwachting.
Voor actuele informatie over acts, locaties en optredens: www.facebook.com/StruunTexel.

 

Reageer op dit artikel
More from Redactie Pluswijzer
Beleef het soldatenleven in Fort K’ijk
Uitgeest – Altijd al eens een echt fort van binnen willen bekijken?...
Read More
0 replies on “Cultureel festival Struûn op Texel”