Cultureel festival in slaaptrein door Europa

Europe Endless Express is een driedaags zomerfestival in een trein door zes Europese landen. Het festival, van 30 juni tot en met 2 juli 2016, begint en eindigt op Amsterdam Centraal Station.
Een zestien rijtuigen tellende nachttrein vervoert festivalgangers in drie dagen en twee nachten over het Europese spoornetwerk. Aan boord bevinden zich internationale kunstenaars, filosofen, theatermakers, wetenschappers, schrijvers en muzikanten. De trein is het festivalterrein: er zijn slaap- en restauratierijtuigen, (film)theaters en is een nachtclub. Een glazen panoramarijtuig maakt de ontdekkingsreis onder de Europese sterrennacht compleet. De route blijft geheim, maar één locatie geeft de organisatie weg: Bratislava. Daar wordt het Nederlandse EU-voorzitterschap symbolisch overgedragen aan Slowakije. In turbulente tijden waarin grenzen worden opgetrokken om immigrantenstromen tegen te gaan, wil festival Europe Endless Express een ander Europa laten zien: een wereld van vrijheid, cultuur, en van onverwachte ontmoetingen en creaties.
Het volledige programma maakt de organisatie in de loop van 2016 bekend. De organisatie van het evenement is in handen van kunstplatform Club Interbellumin samenwerking met onder andere De Balie, Filmmuseum Eye en Stichting Literaire Activiteiten Amsterdam. Kaarten kosten 250 euro per stuk. Ook zijn er hele rijtuigen te reserveren. Kaarten: www.europe-endless-express.nl.
Reageer op dit artikel
More from Redactie Pluswijzer
Laat kankeronderzoek niet lijden onder corona
Aan alle inwoners van Nederland wordt massaal gevraagd om hun Douwe Egberts of...
Read More
0 replies on “Cultureel festival in slaaptrein door Europa”