Culinair jubileumweekend vol van actie

Vrijdag 9 september luidt topkok en televisiepersoonlijkheid Herman de Blijker de kaasbel als openingshandeling van de Culinaire Kaasmarkt die dit jaar is geïntegreerd in de 25ste editie van het Nh1816 Alkmaar Culinair Plaza. Het driedaagse eetfestijn staat bol van de activiteiten om de 25 geselecteerde regionale goede doelen te voorzien van een mooie donatie.

Op de website van BVA-Auctions zijn ruim 150 kavels te bezichtigen en vanaf het moment van het klinken van de kaasbel kan er ook worden geboden op de kavelstukken van deze online goede doelen veiling. Er worden zeer uiteenlopende kavels aangeboden zoals vakanties naar Ibiza, gesigneerde sportshirts, zonnepanelen, professioneel gereedschap en workshops. Vrijdag staat Glennis Grace op de Plaza-planken en zaterdag wordt opgeluisterd door onder andere Jared Grant, Sharon Doorson en Rilan & The Bombardiers. Voor kinderen is er zaterdag de Telekids Disco Show. Zondags komt Candy Dulfer een ongetwijfeld spetterend optreden verzorgen en sluit dj Dennis van der Geest de jubileum-editie af. Zaterdag start om 17.30 uur een PubQuiz. Exclusief op zaterdag 10 september worden door de negen deelnemende restaurants amuses geserveerd. De entree voor de culinaire kaasmarkt op vrijdagochtend is gratis. Tijdens de middagen en avonden van het Culinair Plaza is het Waagplein te betreden met een entreekaart. Deze zijn via www.AlkmaarCulinairPlaza.nl of aan de kassa te verkrijgen voor 10 euro per stuk. Online is het ook mogelijk om een passe-partout voor alle drie de dagen te kopen. Het culinaire evenement vindt dit jaar plaats van vrijdag 09 september tot en met zondag 11 september. De Culinaire kaasmarkt is op vrijdag van 9.00 tot 13.30 uur. Het Culinair Plaza is vervolgens weer op vrijdag geopend van 18.00 tot 23.30 uur; zaterdag van 15.30 tot 23.30 uur en zondag van 14.00 tot 23.00 uur.

Reageer op dit artikel
Meer van Redactie 50 Pluswijzer

Provincie vervolgt onderzoek naar gezondheid IJmond

Velsen – De provincie Noord-Holland start nog dit najaar met verder onderzoek...
Lees meer