CRASH opent echt op 6 juni, D-Day

De kogel is door de kerk, het CRASH Luchtoorlog- en Verzetsmuseum ’40-’45 in Aalsmeerderbrug gaat op 6 juni D-Day open, de datum waarop “Operation Overlord”, 76 jaar geleden alweer bijna, van start ging. 

,,Wij hebben er veel zin in om bezoekers de mogelijkheid te bieden ons interessante museum te bezoeken”, vertelt Rick Franke. De laatste hand wordt gelegd aan de routering, de bebording en andere maatregelen om een veilig bezoek mogelijk te maken conform de regelgeving van de regering en het RIVM houden.

Uw bezoek

De ingang tot het museum is verplaatst naar een andere ruimte die de mogelijkheid geeft de route zodanig te maken dat bezoekers in een richting door het museum gaan en eenvoudig afstand kunnen houden van anderen. Tot onze spijt kunnen bij onze bezoekers niet rondleiden. Daarom krijgen de bezoekers bij de receptie het routeboekje “Op Ontdekking door het Museum” uitgereikt. Bij de verschillende objecten is het verhaal van dat object te lezen. Ook is bij verschillende objecten een kaart geplaatst met een QR-code. als die QR-code wordt gescand zal een PDF document op de telefoon worden gedownload met informatie over het betreffende object. Wel zijn er aan hesjes herkenbare vrijwilligers aanwezig die u meer informatie kunnen geven, uiteraard op 1,5 meter afstand,

Franke: ,,Omdat het aantal bezoekers dat wij maximaal tegelijkertijd mogen toelaten aan een maximum is gebonden moeten toegangskaartjes vooraf worden besteld. Er zijn drie tijd slots geregeld: van 11.00 tot 12.30 uur, van 13.00 tot 14.30 uur en van 14.30 tot 16.00. Wij gaan voorlopig alleen op zaterdag en de tweede zondag van de maand open. Wij zijn woensdag dus tot nader order gesloten.”

Toegangskaarten kunnen worden gereserveerd door:

Afrekenen kan uitsluitend per PIN betaling bij de kassa van het museum. 
Geef de naam op waaronder u heeft gereserveerd en u kunt afrekenen.

CRASH Luchtoorlog & Verzetsmuseum ’40-’45
Fort bij Aalsmeer
Aalsmeerderdijk 460
1436 BM Aalsmeerderbrug

(Foto: aangeleverd)

Reageer op dit artikel
More from Redactie Pluswijzer
The Sound of Silence aan zee
In juli en augustus klinkt iedere woensdagavond muziek in de zomerse serie...
Read More
0 replies on “CRASH opent echt op 6 juni, D-Day”