Crash heropent dit weekend

Het CRASH Luchtoorlog- en Verzetsmuseum ’40-’45 mag weer open. De vrijwilligers van het CRASH Luchtoorlog- en Verzetsmuseum ’40-’45 popelen om vanaf 28 januari 2022 weer bezoekers in het museum te mogen rondleiden. Evenals vorig jaar zijn wij iedere zaterdag en tweede zondag van iedere maand van 10:30 uur tot 16:30 open.

Collectie

De vaste collectie is verdeeld in de thema’s: Meidagen met de gedeeltelijke reconstructie van de Fokker D.XXI; de Luchtoorlog met resten van Mosquitos, een Mustang en een Spitfire, een Focke Wulf, Bezetting, verzet en onderduiken met een gedeelte over geheim agenten en maquettes van onderduik locaties. Communicatie wordt belicht in onze radiokamer met werkende apparatuur uit de Tweede Wereldoorlog. Natuurlijk staat onze Spitfire ook op bewonderaars de wachten

Daarnaast zijn de twee tijdelijke exposities nog altijd te bewonderen:

‘De Vergeten Oorlog’, over de oorlog in Nederlands-Indië van 1942 tot en met 1945 en over de politionele acties is er ook nog. Ook het speelgoed in de mooie expositie ’Kinderspeelgoed in de Tweede Wereldoorlog’ staat op bezoekers van jong en oud te wachten.

Catering

Tegelijk met de opening mag onze ‘CRASH Mess’ weer open waar bezoekers met een lekker kopje koffie, thee of frisdrank hun bezoek kunnen starten of onderbreken. Ook kunt u een broodje kroket of tosti bestellen.

Openingstijden 

De openingstijden zijn verruimd zodat u per tijdslot meer tijd hebt. U bent van harte welkom van 10:30 uur tot 16:30 uur. De tijd sloten zijn 10:30 tot 12:30 uur, 11:30 tot 13:30, 12:30 tot 14:30 uur, 13:30 tot 15:30 en 14:30 tot 16:30 uur.

Toegangsprijs

De toegang bedraagt € 7,50 voor volwassenen en € 4,00 voor kinderen van 6 tot 12 jaar. Donateurs van de stichting en veteranen hebben gratis toegang. Raadpleeg de website voor actuele informatie.

Toegang reserveren

Als gevolg van de beperkingen ingevolge de COVID-19 richtlijnen moeten bezoekers 1,5 meter afstand houden en een mondkapje dragen. Bezoekers van het museum, en de lezing moeten zich opgeven via de website op www.crash40-45.nl/kaarten-reserveren/

Het museum is gevestigd in het Fort bij Aalsmeer aan de Aalsmeerderdijk 460 in Aalsmeerderbrug (nabij Rijsenhout). 

Voor meer informatie over het museum en het werk van het CRASH Luchtoorlog en Verzetsmuseum ’40- ‘45 kunt U de website www.crash40-45.nlInstagram of onze Facebookpagina raadplegen.

Foto’s: aangeleverd

Reageer op dit artikel
More from Redactie Pluswijzer
Het Stadsgesprek: een ode aan het culinaire ambacht
Een groeiende groep Amsterdammers hecht waarde aan ambachtelijk en goed eten. Men...
Read More
0 replies on “Crash heropent dit weekend”