Connexxion gestart met Pilot R-net in Hoofddorp en Nieuw-Vennep

Connexxion is samen met Donkey Republic gestart met deelfietsen in Hoofddorp en Nieuw- Vennep. Er komen 75 fietsen nabij vijf belangrijke OV-haltes in Hoofddorp en bij Station Nieuw Vennep. OV-reizigers kunnen hiermee sneller op hun eindbestemming komen. De haltes zijn Hoofddorp Station Oostzijde (Beukenhorst) en Westzijde, Hoofddorp De Hoek, Hoofddorp Centrum, Hoofddorp Spaarne Gasthuis en Nieuw-Vennep Station.

Het gaat om een pilotproject van in principe twee jaar. Connexxion en Donkey Republic kijken in goede samenwerking met gemeente Haarlemmermeer en Vervoerregio Amsterdam hoe de deelfiets een volwassen onderdeel gaat vormen van de hele deur tot deur reis. Juist in de regio Amstelland-Meerlanden, waar op het gebied van weginfrastructuur veel staat te gebeuren, kan deze R-net deelfiets in combinatie met de elektrische R-net bussen van Connexxion een goed en duurzaam alternatief voor de autorit bieden.
Bijzonder aan deze pilot is de goede afstemming tussen betrokken partijen. Zo zijn voorafgaand aan de introductie van de pilot afspraken gemaakt met de gemeenten over onder andere de hoeveelheid fietsen en de locaties waar fietsen beschikbaar zijn. Ook het handelen bij meldingen van foutief gestalde fietsen en het delen van informatie over het gebruik van fietsen is vooraf afgesproken. Donkey Republic zorgt er bijvoorbeeld voor dat fietsen weer netjes op OV-knooppunten terugkomen, zodat de kans op misgrijpen minimaal is. Dit proces wordt voortdurend gemonitord.
“Onze fietsen zijn licht en comfortabel en hebben 3 versnellingen waardoor je er ook gemakkelijk grotere afstanden mee aflegt” vertelt Allard Kalverkamp van Donkey Republic. “Bovendien bieden we via de app zeer aantrekkelijke abonnementen, zoals onze introductie-aanbieding: voor €9/maand: unlimited rides! Je kunt de fiets de hele dag houden, en net als iedere gewone fiets op slot zetten en weer openen terwijl de huur doorloopt. Zo ben je flexibel en tegelijk zeker van je vervoer. Mogelijke start- en eindpunten zijn duidelijk aangegeven in de app. Hierdoor zijn fietsen netjes in de rekken te vinden en dwalen niet rond. Donkey Republic timmert in heel Europa aan de weg. Ook buiten de Haarlemmermeer staan Donkey fietsen voor je klaar; in Haarlem, Rotterdam, Keulen, Kopenhagen, Berlijn, Wenen,Barcelona, en ’t worden er steeds meer!”
Connexxion komt als onderdeel van de pilot met een campagne (achter op R-netbussen, in de bussen en op social media) om het begrip deelfiets uit te leggen en het gebruik te stimuleren. De deelfiets kan geboekt worden via de Donkey Republic app. Er wordt gewerkt aan het opnemen van de R-net deelfiets in de Tranzer-app, zodat reizigers openbaar vervoer en de fiets via dezelfde app kunnen gebruiken. (Foto: aangeleverd)
Reageer op dit artikel
More from Redactie Pluswijzer
Film Rabat op groot scherm in Noorderpark
Met Eye Buurtambassadeurs geeft het filmmuseum een stem aan de bewoners van...
Read More
0 replies on “Connexxion gestart met Pilot R-net in Hoofddorp en Nieuw-Vennep”