Concertwandelingen op buitenplaats Elswout

De voorverkoop voor het nieuwe klassieke muziekfestival Klaterklanken op buitenplaats Elswout in Overveen is gestart. Klaterklanken is op zondag 16 juli. Het festival bestaat uit tien concertwandelingen met optredens van fluitist Erik Bosgraaf, het TenToon, het Ragazze Quartet, Vincent van Amsterdam en Arno Bornkamp. Klaterklanken wordt afgesloten met de eerste Elswout Symfonie, een project van geluidskunstenaar en componist Harry de Wit die samen met de bezoekers van het festival ter plekke een nieuwe compositie maakt.

Klaterklanken is een festival waarbij de musici tijdens een concertwandeling op verrassende locaties midden in de natuur miniconcertjes presenteren. Rondom de geheimzinnige kronkelende paden, de onverwachte sprookjesachtige gebouwen en de klaterende beekjes op Elswout geven zij hun muzikale visie op de romantische natuur van deze prachtige buitenplaats.

Naast de concertwandelingen is er in de ochtend een Ontbijtlezing in Orangerie Elswout door componist en publicist Leo Samama die tijdens zijn lezing verbanden legt tussen natuur en muziekbeleving. Storyteller Wijnand Stomp brengt in zijn eigen Theater Elswout de nieuwe productie voor het hele gezin  De ongelofelijke en onvolledige geschiedenis van landgoed Elswout. Leerlingen van de Bloemendaalse Muziekschool zorgen tijdens het begin van de middag voor muzikale intermezzo’s. De boswachters van Elswout geven gedurende de dag speciale natuurwandelingen. Vanaf 12.30 uur werkt geluidskunstenaar Harry de Wit samen met het publiek aan de Elswout Symfonie. Dit muzikale spektakel wordt aan het einde van middag voor de Orangerie gepresenteerd.

Kaartverkoop is via www.theater-haarlem.nl. Informatie staat op www.klaterklanken.nl.

Reageer op dit artikel
Meer van Redactie Pluswijzer

Slow Art Day

Op zaterdag 9 april is het wereldwijd Slow Art Day, een dag om...
Lees meer