Complete line-up Bevrijdingspop Haarlem bekend

Bevrijdingspop Haarlem heeft de complete line-up voor 2018 rond. Naast internationale acts en verrassende nieuwkomers kiest de organisatie dit jaar voor een krachtige basis van lokaal (super)talent en oude bekenden. Niet voor niets, want Haarlem heeft muzikaal veel te bieden.

Voor een deel is dit jaar een aantal oude bekenden terug te zien op het podium van Bevrijdingspop. In 2003 stonden de Haagse rockers van DI-RECT al op Bevrijdingspop. In 2006 was BIG2 de afsluiter, toen als lid van The Opposites. En ook Triggerfinger heeft in 2011 al eens op Bevrijdingspop gestaan. De organisatie is blij deze topacts dit jaar wederom in de line-up te mogen presenteren. Ook Haarlems eigen Jacqueline Govaert (2001, 2015) en Alain Clark (2008, 2010) weten hoe het is om voor een uitgelaten Bevrijdingspop-publiek te staan.

De Haarlemse hoofdacts Govaert en Clark zijn niet de enige stadsgenoten die dit jaar optreden op 5 mei. Traditioneel opent Bevrijdingspop met de winnaar van de Rob Acda Award 2018. Een noviteit is het optreden van de winnaar van een bandcompetitie van popschool Hart Haarlem. The Irrational Libary Band bekend uit de Haarlemse Vijfhoek en ook Traudes, Jack & The Weatherman, Tony Clifton en Michael Prins hebben roots in of banden met Haarlem.
Ambassadeur van de Vrijheid is dit jaar MY BABY. De band vliegt per luchtmachthelikopter het land door. Zij worden in de line-up geflankeerd door het Zuid-Afrikaanse gospelkoor Ladysmith Black Mambazo. Rico & Sticks, Jeangu Macrooy, Altin Gün, Bizzey en de twaalfkoppige brassband Gallowstreet completeren de line-up van de twee hoofdpodia van Bevrijdingspop.

Bevrijdingspop Haarlem is het oudste Bevrijdingsfestival van ons land. Sinds 1980 wordt in Haarlem de vrijheid gevierd op 5 mei, vorig jaar trok het festival zo’n 130.000 bezoekers. Sinds 2008 wordt bovendien op 4 mei, na de Nationale Herdenking, het Bevrijdingspop Herdenkingsconcert gehouden, een klassiek concert met popinvloeden. Bevrijdingspop is via het Nationaal Comité 4 en 5 mei verbonden met de andere grote Bevrijdingsfestivals in ons land. Het thema van het festival is de afgelopen jaren: Vrijheid is niet vanzelfsprekend. Dit jaar wordt het thema Verzet hieraan toegevoegd.

Kijk voor de complete line-up op www.bevrijdingspop.nl

Foto: © 2018 Bevrijdingspop

 

 

 

Reageer op dit artikel
More from Redactie Pluswijzer
3 wandel- en fietslocaties die je echt moet bezoeken in Zuid-Limburg!
Om gezond te zijn en te blijven wordt het aangeraden om regelmatig...
Read More
0 replies on “Complete line-up Bevrijdingspop Haarlem bekend”