Comfortabel genieten van het buitenleven

BOZARC-Overkapping

Als we ons in Nederland érgens bewust van zijn, is het wel hoe onvoorspelbaar het weer kan zijn. Het ene moment lopen we in t-shirt en korte broek buiten. Een week later kunnen we ons afvragen of het misschien toch weer nodig is de winterjas aan te doen

Toch hebben we het afgelopen jaar meer dan ooit de waarde leren kennen van buiten zijn. Doordat we door het coronavirus aan huis waren gekluisterd, zochten we massaal het buitenleven op. Daarom inspireren we je in dit artikel met manieren om ook bij kil en guur weer, tóch een beetje te kunnen genieten van het buitenleven.

Het ultieme vrije leven van de campereigenaar

Veel mensen kunnen zich geen vrije bestaan voorstellen dan dat van de campereigenaar. Wanneer je wilt trek je eropuit. Bij goed weer geniet je van het buitenleven. Valt het weerbericht tegen, dan trek jij je gewoon terug in het behaaglijke interieur van de camper. Zo heb je het beste van twee werelden.

Voor wie zijn camper thuis wil kunnen stallen, is een BOZARC carport een absolute aanrader. BOZARC maakt aluminium overkappingen met een licht gebogen frame. Uniek is het ontbreken van een horizontale dwarsbalk in de constructie. Dat – in combinatie met het doorzichtige polycarbonaat – maakt dat deze overkappingen licht optimaal doorlaten. Zo staat de camper beschermd tegen weer en wind, maar geniet je toch van optimale lichtinval onder de carport.

Dit maakt dergelijke overkappingen natuurlijk ook uitermate geschikt om een overdekt terras te realiseren. Met een terrasoverkapping kun je ook in je achtertuin het hele jaar genieten van het buitenleven. En wil je het jezelf nog comfortabeler maken in alle seizoen? Dan zijn glazen schuifwanden waarschijnlijk precies waarnaar je op zoek bent.

Maak optimaal gebruik van je achtertuin

Is het eigenlijk niet ontzettend zonde dat de achtertuin een plek is waar je alleen gebruik van kunt maken wanneer het weer het toelaat? Met glazen schuifwanden maak je van je achtertuin een plek waar je altijd van kunt genieten. Of het nu regent of de zon schijnt. En of het nu tropische temperaturen zijn of koning winter juist zijn tanden laat zien: jij bent erop voorbereid.

Glazen schuifwanden zijn toe te passen bij terrasoverkappingen, balkons en carports. Het meest worden ze gebruikt om een overdekt terras te omsluiten, waardoor eigenlijk een soort mobiele serre ontstaat. Bij slecht weer zit je behaaglijk op het terras, achter de glazen schuifwanden die beschermen tegen weer en wind. Ondertussen heb je toch dat echte buitengevoel, omringd door je eigen achtertuin waar je via al dat glas een ongehinderd uitzicht op hebt.

Breekt de zon weer door? Dan schuif je de panelen eenvoudig aan de kant, zodat je kunt genieten van de zonnestralen en het verkoelende briesje. Op die manier geniet je dus altijd van je eigen achtertuin, ongeacht wat voor weer het nou is. En wil je even écht de natuur in? Dan staat de camper in ieder geval ook veilig en droog te wachten om op pad te gaan.

Reageer op dit artikel
Tags from the story
,
More from Redactie Pluswijzer
Bijzondere afsluiting expositie Wonderland
Heemskerk – Zaterdag 26 oktober zal de open lucht expositie Wonderland in...
Read More
0 replies on “Comfortabel genieten van het buitenleven”